Συνεργασία των Αρσάκειων Σχολείων και της Φρόντζου Πολιτείας

Συνεργασία των Αρσάκειων Σχολείων και της Φρόντζου Πολιτείας

Την Τετάρτη 12/06/2019 και ώρα 19:30 στο συνεδριακό Κέντρο της Φρόντζου Πολιτείας θα παρουσιαστεί η έναρξη συνεργασίας της Φρόντζου Πολιτείας με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια Σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης «Where generations meet!».

Η Φρόντζου Πολιτεία στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, πιστή στις προσπάθειες της για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη τόσο σε Κοινωνικό αλλά και Περιβαλλοντικό επίπεδο υλοποιεί το κοινωφελές πρόγραμμα “where generations meet!”, θέτοντας πλέον στόχους ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης όχι μόνο των επισκεπτών της αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε θέματα όπως το Περιβάλλον, η Ιστορία και ο Πολιτισμός του τόπου μας.

Πρώτη δράση του προγράμματος είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων μέσα στο έτος, με ανοιχτό κάλεσμα παιδιών ηλικίας 4 – 12 ετών. Παιδιά τόσο των επισκεπτών, όσο και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δωρεάν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα οργανωθούν και θα υλοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων στο συγκρότημα του Φρόντζου. Μια προσφορά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στα παιδιά της πόλης.

Κοινός στόχος η προαγωγή της γνώσης σε θέματα Περιβάλλοντος, Ιστορίας και Πολιτισμού της περιοχής μας, υπό την αιγίδα των εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο κοινωφελής σκοπός αυτού του προγράμματος αποτελεί ένα ακόμη βήμα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του χώρου πολιτισμού και αναψυχής Φρόντζου Πολιτεία, προς μια βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ως ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφενός στο Περιβάλλον και αφετέρου στην Κοινωνία της πόλης των Ιωαννίνων που μας φιλοξενούν και μας στηρίζουν για πάνω από 14 χρόνια.

Στην καινοτόμα προσπάθεια μας η οποία επαναπροσδιορίζει τα όρια Τουρισμού και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι συνοδοιπόροι μας είναι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια Σχολεία η οποία μοιράζεται μαζί μας το όραμα για μια βιώσιμα ανεπτυγμένη κοινωνία με γνώμονα τον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Γνώση και το Περιβάλλον. Τα Αρσάκεια Σχολεία έρχονται στην πόλη και υποδέχονται όλα τα παιδιά προσφέροντας ποιοτικές βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία και με άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης των Ιωαννίνων».

Η Πρώτη Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/06/2019 και ώρα 10:00 με θέμα το «Νερό»:
Δράση: Ενημερωτικές δραστηριότητες και υπαίθρια εργαστήρια με πειράματα, SΤΕΜ και ρομποτικής με θέμα το νερό. Από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων
Σχολείων.
Ηλικιακή ομάδα: 4-10 ετών.
Χώρος: Υπαίθριος χώρος Φρόντζου Πολιτεία (σε περίπτωση κακοκαιρίας Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία).
Ώρα Διεξαγωγής: 10:00 – 14:00
Εμπλεκόμενοι φορείς: Αρσάκειο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Ιωαννίνων, Φρόντζου Πολιτεία.

Η προσέλευση στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Show Buttons
Hide Buttons