Συντάσσεται με το μέτωπο της λογικής… ο Γ. Αμυράς για την Ιόνια

Συντάσσεται με το μέτωπο της λογικής… ο Γ. Αμυράς για την Ιόνια

Συντάσσεται με το μέτωπο των φωνών που ζητούν να γίνει χωρίς εκπτώσεις το έργο της οδικής σύνδεσης Ιωαννίνων Κακαβιάς, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς.

Ο βουλευτής από τον οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά η όλη φασαρία, με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας πως πρόκειται για απόψεις υπηρεσιακών παραγόντων και πως τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά.

«Είναι πολύ θετικό ότι μάθαμε μετά την αναφορά μου, ποιες είναι οι σκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων, το τονίζω των υπηρεσιακών παραγόντων. Ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, ωστόσο εμείς οι βουλευτές και οι Γιαννιώτες δεν θα κάνουμε πίσω, θέλουμε μία Ιόνια και την επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά, έτσι όπως αξίζει στον τόπο και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό» τόνισε. Ερωτηθείς αν δικαιολογεί τις αντιδράσεις που εκφράζονται τις τελευταίες ώρες, πρόσθεσε: «Στηρίζω τη λογική. Η λογική λέει ότι δεν χρειάζονται και δε χωράνε εκπτώσεις σε ένα έργο τόσο μεγάλης σημασίας για πολύ μεγάλο μέρος του Νομού Ιωαννίνων, άρα εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή…».

O κ. Αμυράς απέδωσε τη λογική της απάντησης στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη χρηματοδοτεί βαριές υποδομές τα επόμενα χρόνια, όχι αυτοκινητόδρομους αλλά λόγω της κλιματικής αλλαγής άλλου είδους μεταφορές, όπως το τρένο.

Όπως εξήγησε: «τα πράγματα είναι πολύ απλά: το έργο έχει όλες τις μελέτες για να κατασκευαστεί, ωστόσο από το 2015 και μετά, δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό για να προχωρήσει τις μελέτης χρηματοδότησης του έργου. Η Ευρώπη λέει δε χρηματοδοτώ τέτοια έργα, στρέφω τη χρηματοδότηση στο τρένο, στο σιδηρόδρομο, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η Ευρώπη δεν δίνει χρήματα για τέτοιου είδους αυτοκινητοδρόμους ωστόσο, σας λέω, τίποτα δεν έχει τελειώσει και εδώ θα είμαστε για να πολεμήσουμε έτσι ώστε το έργο αυτό που το χρειάζεται η Ήπειρος, να ολοκληρωθεί».

Show Buttons
Hide Buttons