ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογικών μαχών: Πρώτα Τσακαλώτος, έπεται Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογικών μαχών: Πρώτα Τσακαλώτος, έπεται Τσίπρας

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Τρίτη 7 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο Du Lac, στις 7:30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις σχεδιαζόμενες πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος στα Ιωάννινα, ο συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Κώστας Μπασιούκας.

Πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 2 Μαΐου. Πρόκειται για την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τίτλος της εκδήλωσης: “Εκλογές 2019: Τέσσερα διλήμματα για την Οικονομία και την Κοινωνία” και θα λάβει χώρα, την Πέμπτη 2 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι υποψήφιες για την Ευρωβουλή: Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπασιούκας, «Οι εκλογές του 2019 έχουν ιδιαίτερη σημασία. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται με το νέο νόμο του «Κλεισθένη» που στοχεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας, το διάλογο, τη συμμετοχή πολλών συμβούλων και τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στις όποιες αποφάσεις καθώς και στην υλοποίησή τους. Οι δε ευρωεκλογές διεξάγονται σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον. Είναι απόλυτα κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης… Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι εθνικιστικές αναδιπλώσεις, έφεραν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης δυνάμεις της ακροδεξιάς ακόμη και στην κυβερνητική εξουσία, ενώ ενίσχυσαν τα ακροδεξιά, φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα που εμφανίζονται με μια δήθεν αντισυστημική ρητορική».

Ο κ. Μπασιούκας χαιρέτισε την επικράτηση των σοσιαλιστών στην Ισπανία, βγάζοντας το συμπέρασμα πως οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη συσπειρώνονται.

Show Buttons
Hide Buttons