ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην κυβέρνηση… με απλή αναλογική

ΣΥΡΙΖΑ ξανά στην κυβέρνηση… με απλή αναλογική

Την πεποίθηση ότι η ΝΔ βιάζεται να πάει σε πρόωρες εκλογές, αρνούμενη να δεχτεί την πιθανότητα συνασπισμού εναντίον της των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, στις οποίες τοποθετεί τον εαυτό του ο ΣΥΡΙΖΑ… εξέφρασε μετά τον Αλέξη Τσίπρα στη βουλή, την περασμένη εβδομάδα και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το Σάββατο το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο, ψηφίζοντας μόνη της μαζί με την Ελληνική Λύση, την ενισχυμένη αναλογική την Παρασκευή, από τον φόβο της απέναντι στο σύστημα της απλής αναλογικής όπως τόνισε η κ. Τζούφη, «αν και οι ίδιοι διαβεβαιώνουν κοινοβουλευτικά ότι η αλλαγή έγινε τώρα για να μη σχετίζεται με εκλογικά αποτελέσματα».

Ωστόσο η βουλευτής προειδοποίησε με περισσή σιγουριά πως: «Να θυμάται η ΝΔ ότι οι πρώτες εκλογές όποτε και αν γίνουν, θα γίνουν με την απλή αναλογική, η οποία είναι ένα αξιακό πρόταγμα της Αριστεράς και τα αποτελέσματα που θα δώσει η απλή αναλογική μπορεί να δημιουργήσουν ένα μπλοκ προοδευτικών δυνάμεων που να μπορέσει να πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας. ότι ουσιαστικά μιλάνε για δεύτερες εκλογές χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την κρίση του ελληνικού λαού…». 

Η κ. Τζούφη εκτίμησε πως η ΝΔ επείγεται να πάει σε πρόωρες εκλογές, ωστόσο «είναι στο χέρι του ελληνικού λαού και των προοδευτικών δυνάμεων να βρουν τρόπο συνεννόησης»…

 

Show Buttons
Hide Buttons