ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κόνιτσα κλιμάκιο με τους Μαντά, Τζούφη, Στέφο

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κόνιτσα κλιμάκιο με τους Μαντά, Τζούφη, Στέφο

Περιοδεία στην πόλη της Κόνιτσας πραγματοποίησαν χθες η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Μερόπη Τζούφη και οι υποψήφιοι Βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Άρης Σπέγγος, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με κατοίκους και επιχειρηματίες της Κόνιτσας για θέματα που αφορούν στην περιοχή τους.

Έπειτα, συναντήθηκαν με τους μόνιμους και εποχικά εργαζόμενους στο Δασαρχείο της Κόνιτσας, με κύριο θέμα συζήτησης την αγωνία των εποχικών για την επόμενη μέρα. Συζητήθηκαν, ακόμη, τα ζητήματα περαιτέρω στελέχωσης της υπηρεσίας του Δασαρχείου, καθώς και ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η Μερόπη Τζούφη και ο Άρης Σπέγγος, στη σύντομη τοποθέτησή τους, ανέφεραν ότι η παρούσα Κυβέρνηση φρόντισε να δοθεί παράταση στις συμβάσεις των εποχικά εργαζόμενων, εκτιμώντας ότι η παρουσία και η εργασία τους έρχεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες, ενίσχυσε τα εργασιακά τους δικαιώματα και ψήφισε τον κανόνα 1 προς 1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις,  δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας. 

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι Βουλευτές επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, όπου συζήτησαν με μέλη της Διοίκησης και τους εργαζόμενους για τη λειτουργία, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Βιβλιοθήκης. Το κύριο θέμα που τέθηκε από τους εργαζόμενους ήταν η στελέχωση της Βιβλιοθήκης με εξειδικευμένο προσωπικό, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση της εξωστρέφειας και στη δρομολόγηση νέων δραστηριοτήτων. 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Κόνιτσας επισκέφθηκαν, στη συνέχεια, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για την λειτουργίας τους και την σημαντική συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την προληπτική και κατασταλτική δράση τους.

Συνεχίζοντας, οι υποψήφιοι βουλευτές βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου η κ. Τζούφη, ο κ. Μαντάς και ο κ. Σπέγγος είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με ασθενείς αλλά και εργαζόμενους για την διαδικασία ενίσχυσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία  χρόνια αλλά  και την ανάγκη προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των δομών, προκειμένου να παρέχουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, περίθαλψη και φροντίδα σε όλους τους πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους στην Κόνιτσα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, συναντήθηκαν με εργαζόμενους  στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας και συζήτησαν, κυρίως, για τη διαδικασία μεταφοράς στο Κέντρο ασυνόδευτων προσφύγων και την ανάπτυξη της λειτουργίας του.

 

Συμμετοχή Μ. Τζούφη σε σχολικές εκδηλώσεις

Σε δύο σημαντικές και ιδιαίτερα συγκινητικές εκδηλώσεις παρευρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπη Τζούφη.

Αρχικά, η κ. Τζούφη βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ Ιωαννίνων, όπου απηύθυνε χαιρετισμό. Στην συνέχεια η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη παρέστη στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Ιωαννίνων, όπου συνεχάρη τους αποφοίτους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες εργασιακές, οικονομικές και οικογενειακές συνθήκες, αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους έδωσε η πολιτεία, για να συνεχίσουν την εκπαίδευση, που καθένας για τους δικούς του λόγους, είχε αφήσει.

Show Buttons
Hide Buttons