ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει Μπασιούκα και Νάτση, με κατεύθυνση τις συνεργασίες

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει Μπασιούκα και Νάτση, με κατεύθυνση τις συνεργασίες

Δείχνει την κατεύθυνση των συνεργασιών η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταρχικό μέλημα τη στήριξη των δύο παρατάξεων του κόμματος στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ήπειρος Ανατροπής) και το Δήμο Ιωαννιτών (Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας, η ΝΕ Ιωαννίνων του κυβερνώντος κόμματος γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στην προεκλογική δραστηριότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δείγμα του ότι αντίθετα προς όλα τα άλλα κόμματα, το ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί πρώτα η ΤΑ και όχι οι εθνικές εκλογές. 

Επί της ουσίας κουβέντα για ονόματα δεν άνοιξε και μόνο για κάποιες περιπτώσεις υποψηφιοτήτων που θα μπορούσαν να υποστηριχτούν στους Δήμους του Νομού, έγινε μια διερευνητική συζήτηση αλλά μόνο αυτό. Καθοριστική για πολλά ίσως αποδειχτεί η συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στη διευρυμένη περιφερειακή σύσκεψη εκπροσώπων των τεσσάρων ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

«…ενθαρρύνει και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Οργανώσεις μας στο Νομό, καθώς και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τα σχήματα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση συγκρότησης σύγχρονων προοδευτικών προγραμμάτων και των μέγιστων δυνατών διευρύνσεων και συγκλίσεων, ανάλογα και με τις ιδιαίτερες συνθήκες σε κάθε Δήμο του Νομού μας» σημειώνει.

Τέλος, στο Δήμο Ιωαννιτών η ΝΕ στηρίζει όπως λέει, όλες τις πρωτοβουλίες της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού προοδευτικού μετώπου, στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση την Κυριακή 22 Ιουλίου, της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία του Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου του Οργανωτικού Γραφείου, Τάσου Πολιτίδη, της Υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και των Βουλευτών του Νομού, Χρήστου Μαντά και Γιάννη Καραγιάννη. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η πρόσφατη ψήφιση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι», με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκτιμά μεταξύ άλλων ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, «έγιναν πολύ σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καθώς και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η αυξημένη χρηματοδότηση ιδιαίτερα των ορεινών και νησιωτικών Δήμων, οι νέες δυνατότητες εκτέλεσης σημαντικών έργων στον τομέα της ύδρευσης / αποχέτευσης, το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και πολλά άλλα».

Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη αποτύπωση και στους Δήμους της περιοχής μας.

Για δε το Δήμο Ιωαννιτών επισημαίνεται ότι, εκτός των άλλων, παραχωρήθηκαν προς αξιοποίηση το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Άσυλο Ανιάτων, οι στρατιωτικοί φούρνοι, οι παλαιές στρατιωτικές φυλακές, καθώς και άλλοι χώροι.

 

Show Buttons
Hide Buttons