«Σχεδία»: Η πρώτη γενική συνέλευση της «νέας εποχής»

«Σχεδία»: Η πρώτη γενική συνέλευση της «νέας εποχής»

Συγκλήθηκε για πρώτη φορά μετά τις αλλαγές στα πρόσωπα που εκπροσωπούν τους συμμετέχοντες φορείς, η γενική συνέλευση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Σχεδία» το απόγευμα της Τετάρτης.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν ήταν η εκλογή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και έτσι, πέρα από τα ex officio μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης, του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Μαργαρίτα Κιτσανού), του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Ανθή Μάστακα) και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων (Χρήστος Στουγιάννος. Παραμένουν στη θέση τους οι Βασίλης Γοργόλης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου και π. Ιωήλ εκ μέρους της Μητρόπολης Ιωαννίνων, ενώ μετά τις αλλαγές στην εκπροσώπηση του Δήμου Ιωαννιτών, το νέο μέλος στο ΔΣ της «Σχεδία» είναι η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Σοφία Μαρκούλα που προαλείφεται πιθανότατα για νέα πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης.

 

Το κλίμα

Το κλίμα πια μετά τους δραματικούς τελευταίους μήνες, με την ένταση και τις δικαστικές διαμάχες που έχουν πάρει το δρόμο τους για τις δικαστικές αίθουσες, με προσδιορισμό της δίκης που θα εξετάσει τις κατηγορίες σε βάρος του επιστημονικού υπευθύνου της «Σχεδία» για τις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι σαφώς διαφορετικό και οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί, υπέρ του διωκόμενου επιστημονικού υπευθύνου, θα επιχειρήσουν να βάλουν τέλος στην πολυετή διοίκηση του Στέφανου Τζιμογιάννη.

Ο τελευταίος ωστόσο αφήνει μια παρακαταθήκη 1 εκατ. ευρώ σε αποθεματικό, το οποίοι είναι υποχρεωμένοι οι διοικούντες, απουσία έστω ενός οικονομολόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Σχεδία» – μετέχουν δύο γιατροί, δύο δικηγόροι, ένας ιερέας και ένας δάσκαλος, συν τον εκπρόσωπο των εργαζομένων – να διαχειριστούν συνετά.

Η νέα εποχή στη «Σχεδία» πάντως, ξεκίνησε με μια σχετική… ελαστικότητα ως προς την τήρηση των καταστατικών όρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, ελαστικότητα που δεν υπήρξε όλους αυτούς τους μήνες της έντασης, όπως για παράδειγμα στην πρόβλεψη της απόστασης των δέκα ημερών από την ανακοίνωση της πρόσκλησης για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης. Ως προς αυτή την υποχρέωση ο π. Ιωήλ ήταν άτεγκτος στην κριτική του, σε μια από τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις της «Σχεδία» υπό τον Στ. Τζιμογιάννη, αλλά εν προκειμένω δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η πρόσκληση εστάλη επτά ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση…

Επίσης, αντικαταστατικά τύποις, μετέχουν στη γενική συνέλευση της «Σχεδία» όσοι δεν είναι οικονομικά ενήμεροι και όπως είναι γνωστό, τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών έχουν οφειλές προς τη «Σχεδία», εξαιτίας των οποίων τυπικά δεν θα έπρεπε να μετέχουν στη γενική συνέλευση οι Γοργόλης και Μαρκούλα, εκτός αν προτίθενται να σβήσουν με μια από τις πρώτες αποφάσεις τους τα εν λόγω χρέη, όπως άφησε τουλάχιστον ο αντιπεριφερειάρχης να εννοηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν συζητήθηκε το θέμα του Κέντρου Πρόληψης.

Show Buttons
Hide Buttons