Σχολεία χωρίς μαθητές, χωριά χωρίς σχολεία…

Σχολεία χωρίς μαθητές, χωριά χωρίς σχολεία…

Γυμνάσιο με 3 παιδιά. Δήμος χωρίς κανένα σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…

Αυτή είναι η εικόνα του μαθητικού δυναμικού του Νομού Ιωαννίνων, εικόνα απογοητευτική που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το Γυμνάσιο της Μουσιωτίτσας του Δήμου Δωδώνης έχει τρεις μαθητές όλους κι όλους, στις τρεις τάξεις του. Δεν έγινε καμία εγγραφή για την πρώτη τάξη, γιατί οι γονείς προτιμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κοντινή Φιλιππιάδα, όπου οι σχολικές μονάδες είναι πολυπληθέστερες.

Ο Δήμος Δωδώνης πέρσι Νοέμβριο αποφάσισε να μην κλείσει καμία σχολική μονάδα, ωστόσο το Υπουργείο μετά από κοινή εισήγηση τόσο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όσο και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, οδηγείται στο κλείσιμο του σχολείου, λογικώς.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης τονίζοντας πως οφείλουν οι τοπικές κοινωνίες να στηρίζουν ένα σχολείο…

«Υπό τις παρούσες συνθήκες δε μπορούσε να συνεχίσει το σχολείο, έχει πάρα πολλά μικρά, ορεινά χωριά ο Νομός Ιωαννίνων και κρατάμε τα σχολεία μέχρι τελικής πτώσεως, γιατί δε μπορούν να μετακινούνται εύκολα παιδιά» ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά για το θέμα της Αγγελικής Φωτεινού, Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης.

Show Buttons
Hide Buttons