Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ κατά Δήμου Δωδώνης

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ κατά Δήμου Δωδώνης

Κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωδώνης στρέφεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του.

Ο Σύλλογος προχωρά σε στάση εργασίας και καλεί τη δημοτική αρχή να πράξει τα αυτονόητα, όπως λέει:

  • Να σταματήσει οποιαδήποτε αυταρχική συμπεριφορά σε βάρος εργαζόμενων.
  • Να τηρήσει την εργατική νομοθεσία όσον αφορά το εργατοτεχνικό προσωπικό και την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.
  • Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να αποδείξει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται να προχωρήσουν τα έργα.

Ο Σύλλογος μιλά για υποστελεχωμένες υπηρεσίες και απροθυμία της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει προσλήψεις. «Η πρακτική της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών, και της Δημοτικής Αρχής Δωδώνης, είναι να αξιοποιούν την αντικειμενική αδυναμία των υπηρεσιών να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, για να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και εργολαβίες, ενώ ταυτόχρονα «μπαλώνουν τρύπες» προσλαμβάνοντας εργαζόμενους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας» σημειώνει η ανακοίονωση.

Την ίδια στιγμή η υποχρηματοδότηση των Δήμων δημιουργεί επιπλέον εμπόδια ακόμα και στην αποπληρωμή των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών, ή στην ολοκλήρωση των έργων που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

«Για αυτή την κατάσταση, για την οποία καμία ευθύνη δεν φέρουμε εμείς οι δημοτικοί υπάλληλοι, δεν πρόκειται να μοιραστούμε τις ευθύνες με τις δημοτικές αρχές που τη δημιουργούν. Ακόμα περισσότερο δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία αυταρχική ή υβριστική συμπεριφορά σε βάρος μας» τονίζεται.

Show Buttons
Hide Buttons