Σ. Φάμελλος: «Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για τα πάρκα που θέλουμε»

Σ. Φάμελλος: «Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για τα πάρκα που θέλουμε»

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για τις προστατευόμενες περιοχές που θέλουμε…

Αυτό τουλάχιστον, υποστήριξε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μέσα σε πολύ λίγες εβδομάδες βρέθηκε για δεύτερη φορά στα Γιάννενα, την Πέμπτη το απόγευμα, για να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση των εργασιών της 11ης Συνάντησης Εργασίας του Δικτύου Ευρωπαϊκής Χάρτας με θέμα: «Οι Κοινωνικές και Πολιτιστικές Επιπτώσεις του Τουρισμού: Αναζητώντας μια Βιώσιμη Απάντηση».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων το τριήμερο από 9-11 Απριλίου 2019 στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αφού αυτή ήταν η επιλογή της Ομοσπονδίας EUROPARC. Το όργανο αυτό με έδρα το Ρένγκενσμπουργκ της Γερμανίας, είναι το δίκτυο για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και εργάζεται για τη βελτίωση της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στην Ευρώπη. Η Ομοσπονδία έχει σήμερα πάνω από 380 μέλη σε 37 χώρες, πολλά από τα οποία αντιπροσωπεύουν χιλιάδες προστατευόμενες περιοχές.

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων είναι η πρώτη ελληνική προστατευόμενη περιοχή, που πιστοποιήθηκε το 2016, ως βιώσιμος προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών (Europarc). 

Επικαλούμενος το σύνθημα του Προέδρου Μακρόν που παραφράζοντας το «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά», είπε ότι «there is no planet b» αντί του οικονομικού κλισέ, «there is no plan b», ο κ. Φάμελλος ζήτησε από τους Έλληνες στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν και με γνώμονα το τι Πάρκα θέλουμε να έχουμε. «Αν θέλουμε μια Ευρώπη που με βάση τις αρχές του διαφωτισμού θέλει να στηρίξει την οικονομική πολιτική με όρους κοινωνικής λειτουργίας, την οικονομία με κοινωνικό πυλώνα, την οικονομία με συντελεστή εργασίας ή την οικονομία με μηδενική κλιματική εκπομπή ή  κλιματική ουδετερότητα, ή τέλος, την οικονομία με βιώσιμη ανάπτυξη… Θέλουμε να τοποθετηθούν οι πολίτες με αυτές τις αρχές για βιώσιμο περιβάλλον, ανάπτυξη και εργασία».

 

Show Buttons
Hide Buttons