Τα Γιάννενα γιόρτασαν την εργατική Πρωτομαγιά

Τα Γιάννενα γιόρτασαν την εργατική Πρωτομαγιά

Μηνύματα για τις εκλογές και σαφώς, επίθεση κατά της αντεργατικής πολιτικής των τελευταίων ετών περιείχε ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς και η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. 

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμός του Ηλία Αγόρου από τον Αμπελουργικό Σύλλογος Ζίτσας. Εκ μέρους των αυτοαπασχολούμενων χαιρέτησε ο Ευθυμίου Γιώργος μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Ιωαννίνων. Χαιρετισμό εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μουστόγιαννης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του φοιτητικού Συλλόγου του Ιστορικού-Αρχαιολογικού και εκλεγμένο μέλος στη Διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Αν. Γκούρα, εκπροσώπου των δέκα απολυμένων συμβασιούχων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που κατήγγειλε την πρακτική της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης, να διακόψει τις συμβάσεις εργασίας τους με αφορμή την μη ένταξή τους σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Η κεντρική ομιλία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων έγινε από την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας –Πρόνοιας, εργαζόμενη στη ΜΚΟ «Μέριμνα» Δαρδάνη Σπυριδούλα. Η κ. Δαρδάνη επεσήμανε μεταξύ άλλων πως δεν πρέπει να ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι με τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι τελείωσαν οι θυσίες ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φτάνει μια κυβερνητική εναλλαγή και οι λύκοι θα γίνουν αρνιά. «Ο δρόμος του αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που καθορίζονται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, είναι μονόδρομος, απαιτεί κίνημα αποφασιστικό, ισχυρό, ικανό. Είναι αγώνας επιβεβλημένος και φυσικά μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών οι πολιτικές αυτές πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και καταδίκης για όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ» σημείωσε.

Αναφερόμενη δε στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ναι έτσι αντιλαμβάνονται την πρόοδο, γιατί όπως εύστοχα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ Καχριμάνης «Η στήριξη της επιχειρηματικότητας, οι νέες επενδύσεις είναι μονόδρομος για ανάπτυξη, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Μας λένε δηλαδή ότι και η διευθύντρια του My Market. Χαμογελάτε γιατί τα 300 ευρώ είναι 300% πάνω, από τα μηδέν ευρώ. Δεν φτάνει που τους ταΐζουμε με τον ιδρώτα μας πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ!».

Και συνέχισε: «Παλιά λέγαμε δεν μπορεί ο εργάτης να ψηφίζει ότι και οι εργοδότες. Τώρα οι ίδιοι οι εργοδότες είναι στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Γι’ αυτό σ’ αυτές τις εκλογές να στηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στους αγώνες, για να μη φορτωθεί η εργατική τάξη, ο λαός τα βάρη της κρίσης. Που πρόβαλαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στην αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική πάλη, δεν «τσιμπήσαν» στις αυταπάτες «της αριστερής διαχείρισης». Που στην τελική είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών».

Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της εργατιάς. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Show Buttons
Hide Buttons