Τα Γιάννενα διαδήλωσαν για τη Μακεδονία

Τα Γιάννενα διαδήλωσαν για τη Μακεδονία

Με αρκετό αλλά όχι πολύ κόσμο – σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας ήταν περίπου 1000 άτομα – ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, το συλλαλητήριο των Ιωαννίνων για το όνομα της Μακεδονίας. 

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακροβολισμένες, περιμετρικά του κέντρου της πόλης, ευτυχώς δεν υπήρξαν εντάσεις και η διαδήλωση για το ονοματολογικό των Σκοπίων εξελίχθηκε ομαλά, όπως θα έπρεπε δηλαδή να γίνεται σε κάθε κανονική χώρα.

Στα Γιάννενα βρέθηκε κόσμος από αρκετές περιοχές της Ηπείρου και κοντινές περιοχές της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που έφτασε στο κέντρο της πόλης από την Ηγουμενίτσα, η ελληνική σημαία των 350 τετραγωνικών μέτρων που είχε αναρτηθεί στο κέντρο της παραλιακής πόλης, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έψαλλαν αρκετές φορές τον εθνικό μας ύμνο και άκουσαν για αρκετή ώρα, τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων στη διοργάνωση συλλόγων και φορέων που ανέβαιναν ένας ένας στην εξέδρα για να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό.

Η καλή προετοιμασία και ο σχεδιασμός της Αστυνομίας απέτρεψε δυνάμεις αντεξουσιαστών που βρίσκονταν περιμετρικά του κέντρου, να πλησιάσουν στη διαδήλωση και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε περίπου δύο ώρες μετά την έναρξή του.  

Show Buttons
Hide Buttons