Τα Γιάννενα παίζουν φέτος μπάσκετ με αμαξίδιο

Τα Γιάννενα παίζουν φέτος μπάσκετ με αμαξίδιο

Στις 18 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του Γιαννιώτικου μπάσκετ, μια ομάδα Ηπειρωτών Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο ρίχνεται στη μάχη του πανελλήνιου πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας μπάσκετ με αμαξίδιο.

Πρόκειται για την ομάδα του Ioannina BC (IBC) που δημιουργήθηκε από το ομώνυμο σωματείο και από φέτος, θα αγωνίζεται στο βόρειο όμιλο της Α2 κατηγορίας με άλλες πέντε ομάδες (Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Τρίκαλα, ΧΑΝΘ). 

Αθλητές από όλη την Ήπειρο και συγκεκριμένα εκτός από τα Γιάννενα, από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και τα Σύβοτα απαρτίζουν την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το τοπικό μπάσκετ σε ένα διαφορετικό άθλημα που βέβαια, δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από το μπάσκετ των αρτιμελών αθλητών. 

Όπως δήλωσε στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο Στέφανος Χαντζάρας, προπονητής της Γιαννιώτικης ομάδας, θέλει περισσότερους αθλητές να πλαισιώσουν την προσπάθεια, να μεγαλώσουν την ομάδα, καθώς όπως είπε, επικαλούμενος έναν αθλητή του, το μπάσκετ για έναν άνθρωπο που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, είναι ένα φάρμακο που δε μπορείς να το βρεις σε κανένα φαρμακείο…

Η ομάδα ασφαλώς και έχει την ανάγκη χορηγών για την οικονομική στήριξη των αθλητών, αφού ένα αναπηρικό αμαξίδιο για μπάσκετ κοστίζει πάνω από 3.000 ευρώ, οπότε πρόκειται για ένα ακριβό άθλημα.

Η πολιτεία από την άλλη στηρίζει την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη πανευρωπαϊκή διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα μας μετά το lockdown, το φετινό φθινόπωρο, είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Β΄ κατηγορίας για αθλητές με αμαξίδιο.

Σήμερα, στα Γιάννενα και στο Νέο Κλειστό που φιλοξενεί την ομάδα του IBC, βρέθηκε ο Κώστας Αθανασόπουλος, διεθνής διαιτητής της ΟΣΕΚΑ, προκειμένου να εξηγήσει στους αθλητές τυχόν αλλαγές στους κανονισμούς τους αθλήματος. 

Υπεύθυνος επικοινωνίας Στέφανος Χαντζάρας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (6945021252)

Show Buttons
Hide Buttons