Τα εγκαίνια της προτομής του γιατρού Ξ. Κοντιάδη

Τα εγκαίνια της προτομής του γιατρού Ξ. Κοντιάδη

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 107ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Παρασκευή το μεσημέρι, την Τελετή Αποκαλυπτηρίων της Προτομής του γιατρού Ξενοφώντος Κοντιάδη στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η τελετή περιελάμβανε χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Καθηγητή κ. Μηνά Η. Πασχόπουλο καθώς και ξενάγηση από τον πρ. Καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής κ. Στέφανο Γερουλάνο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης παρουσίασε το Μουσείο Ιατρικής πριν μιλήσει για τον αείμνηστο ιατρό Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για την ιστορική μορφή του γιατρού που έπεσε σαν μαχητής του μετώπου όπως είπε και τόνισε πως η συγκεκριμένη τιμή είναι μια έμμεση αναφορά στη ναζιστική βαρβαρότητα, θύμα της οποίας υπήρξε ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Ο κ. Παυλόπουλος αφιέρωσε ιδιαίτερη αναφορά στον Στέφανο Γερουλάνο, πρώην Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Show Buttons
Hide Buttons