Τα κρούσματα αυξάνονται… Αγωνιώδης έκκληση του Δημάρχου για μέτρα και σχολικές καταλήψεις

Τα κρούσματα αυξάνονται… Αγωνιώδης έκκληση του Δημάρχου για μέτρα και σχολικές καταλήψεις

Έκκληση για τήρηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού προς όλους τους πολίτες και προς τους μαθητές ειδικά, να σταματήσουν τις καταλήψεις, απηύθυνε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μας αλλά και τις αυξανόμενες καταλήψεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου.

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο κ. Ελισάφ τόνισε: «Η περιοχή μας φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία δύσκολη φάση. Ότι καλό χτίσαμε όλοι μαζί και με τεράστια προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες κινδυνεύει να χαθεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με διασπορά μέσα στην πόλη. Απευθύνω έκκληση πρώτα ως γιατρός και μετά ως δήμαρχος, να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Φαίνεται ότι μία στιγμή χαλάρωσης είναι αρκετή για να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Να φορούν μάσκα και να κρατάνε τις αποστάσεις. Απευθύνω έκκληση στους επιχειρηματίες της πόλης που πέρασαν τόσους δύσκολους μήνες. Να τηρούν τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε μία τοπική καραντίνα. Απευθύνω έκκληση στους νέους να αποφεύγουν τους συνωστισμούς σε ανοιχτούς χώρους γιατί κι εκεί υπάρχουν κίνδυνοι».

Η ξεχωριστή αναφορά στους μαθητές, συνδέει ως ένα βαθμό τις σχολικές καταλήψεις με την αύξηση των κρουσμάτων, αν και επί της ουσίας, δεν προκύπτει για την ώρα κάποιο τέτοιο ιατρικό συμπέρασμα. Είναι από την άλλη γεγονός πως τα αποτελέσματα των σημερινών ενεργειών μας, φαίνονται με καθυστέρηση 10-15 ημερών, στο κομμάτι της πανδημίας.

Σε πολλά υπό κατάληψη σχολεία έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές από τους μαθητές, όπως είπε ο Δήμαρχος, αλλά δεν εστίασε εκεί. Αναφέρθηκε στην ευθύνη των μαθητών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, λέγοντας τα εξής: «Οι καταλήψεις αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού. Ο συνωστισμός, η συνύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, η είσοδος εξωσχολικών κατά τις βραδινές ώρες μπορούν να λειτουργήσουν ως υγειονομικές βόμβες. Τα παιδιά πρέπει να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνα. Πρώτα απέναντι στις οικογένειές τους και στους δικούς ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι κανένα δεν θα ήθελε να δει τους γονείς ή τους παππούδες του να νοσούν. Θερμή παράκληση λοιπόν να δώσουν τέλος στις καταλήψεις. Θερμή παράκληση και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο, να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τερματιστούν οι καταλήψεις. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να λύσουμε προβλήματα. Τώρα όμως δίνουμε μία μάχη με τον αόρατο εχθρό ο οποίος είναι εντός των πυλών. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και κυρίως να αποφύγουμε απώλειες ζωών».

 

Show Buttons
Hide Buttons