Τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Τα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε η απολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία από τον CoVid-19.

Ήταν μια Γενική Συνέλευση διαφορετική από κάθε άποψη καθώς έγινε σε ανοιχτό χώρο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να εξελιχθεί η συζήτηση ομαλά, οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να υπερψηφίσουν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου.

Στη συνέλευση, παρουσιάστηκε το πλαίσιο στο οποίο έδρασε το σωματείο καθώς ήταν μια χρονιά που τα σημάδια της οικονομίας έδειχναν ότι θα ξεκινούσε νέα οικονομική κρίση, την οποία επιτάχυνε ο κορωνοϊός. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για μια σειρά μέτρα όπως η δημιουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών των ΟΤΑ, η αναθεώρηση του ν.4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, οι αλλαγές στον περιβαλλοντικό νόμο, αλλά και ο καταιγισμός νομοθετημάτων για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων που αφορούν στα θέματα της καθημερινότητας. Ενημερώθηκαν για τα ΚΕΠ plus, την τηλεργασία, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, τα προγράμματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες που αφορούν στους πρόσφυγες αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις.

Τέλος παρουσιάστηκε ο πλούσιος απολογισμός δράσης του Συλλόγου, με σταθμούς όπως οι αγώνες ενάντια στην απλήρωτη εργασία στο Δήμο Μετσόβου, οι συνεχείς παρεμβάσεις για την Υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς τόσο στο Δήμο Ιωαννιτών όσο και στους περιφερειακούς Δήμους του Νομού, το καλοκαιρινό γλέντι του Συλλόγου, οι αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού, οι παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η συμμετοχή στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο συνεχής αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ξεκινώντας από τους συναδέλφους του ΕΣΠΑ αλλά και οι παρεμβάσεις ενάντια στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

«Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες οι ανάγκες σε ένα Δήμο και να μην επιβαρύνεται ούτε το περιβάλλον ούτε ο λαός με ανταποδοτικά τέλη  και φόρους. Ότι ο αγώνας αυτός  προϋποθέτει σύγκρουση, προϋποθέτει ένα κράτος που θα έχει στόχο να ικανοποιήσει τις δικές μας ανάγκες όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Show Buttons
Hide Buttons