Τα συμπεράσματα της 92ης Συνόδου των Πρυτάνεων…

Τα συμπεράσματα της 92ης Συνόδου των Πρυτάνεων…

Τις αποφάσεις της 92ης Συγκλήτου των Πρυτάνεων και Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών των ΑΕΙ της χώρας σχολίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, τα τέσσερα μέλη της Πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Άπαντες συμμετείχαν στη Σύνοδο και ξεκινώντας να μιλά ο κ. Αλμπάνης ανέφερε πως από τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα έρευνας και τεχνολογίας δεν προκύπτει κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου των Ιωαννίνων με τα έξι ινστιτούτα που η προηγούμενη κυβέρνηση θεσμοθέτησε.

Ακολούθως, ανέφερε ο κ. Αλμπάνης πως το πρόβλημα υποστελέχωσης των ΑΕΙ της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί μερικώς, με τη δυνατότητα συμμετοχής των Πανεπιστημίων στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σημαντική ήταν και η ανακοίνωση έκτακτης επιχορήγησης 7 εκατ. ευρώ προς τα Πανεπιστήμια ως το τέλος του χρόνου. 

Για το θέμα της υποστελέχωσης, ο αντιπρύτανης Διοικητικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Μηνάς Πασχόπουλος ανέφερε πως το μεγάλο πρόβλημα των Πανεπιστημίων είναι η έλλειψη προσωπικού. Το τοπικό ΑΕΙ υπολείπεται 192 θέσεων διοικητικού προσωπικού, ενώ για τις θέσεις μελών ΔΕΠ θα πρέπει να συνεχιστεί η προκήρυξη των αφυπηρετησάντων τουλάχιστον. 

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διαφωνεί με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση δύο διαφορετικών επιτροπών αξιολόγησης των ΑΕΙ και συγκεκριμένα, με τη μία από τις δύο επιτροπές στη θέση της μιας ΑΔΙΠ… που θα έχει ως ρόλο την αναπτυξιακή στρατηγική των Πανεπιστημίων, γιατί θεωρείται πως παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. 

Συνοψίζοντας τη μέχρι σήμερα στάση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την τοποθέτησή του στα 22 σημεία της γνωστής επιστολής Κεραμέως, ο Σπύρος Γεωργάτος τόνισε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πορεύεται με τρόπο καθαρά ακαδημαϊκό και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες… 

Show Buttons
Hide Buttons