ΤΕΕ: Έδωσαν τα χέρια ΔΚΜ και ΔΕΣΜΗ για το προεδρείο

ΤΕΕ: Έδωσαν τα χέρια ΔΚΜ και ΔΕΣΜΗ για το προεδρείο

Έχουν δώσει τα χέρια και αύριο στις 10:30, εκλέγουν προεδρείο οι δύο παρατάξεις του ΤΕΕ που ήλθαν πρώτες στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, στο παράρτημα της Ηπείρου.

Οι παρατάξεις Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί ΔΚΜ (ΝΔ) και ΔΕΣΜΗ (ΚΙΝΑΛ-Κεντροαριστερά) συμφώνησαν να συνεργαστούν καθώς ξεπεράστηκαν και οι αντιστάσεις που υπήρξαν στην παράταξη ΔΕΣΜΗ του Γιάννη Λυκοτραφίτη και πλέον η νέα συνδιοίκηση στο Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ θα έχει διαφορετικά χρώματα…

Στην αντιπροσωπεία που έχει συγκληθεί για το Σάββατο στις 10:30, πρόκειται να γίνει η εκλογή του προεδρείου της Αντιπροσωπείας, της Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου της. Θα είναι εκτός απροόπτου, η πρώτη φορά που στη διοίκηση του τοπικού ΤΕΕ και συγκεκριμένα στο προεδρείο, θα μετέχει η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη, υπό το Γιάννη Τσίγκρο. Είναι πολύ πιθανό να μοιραστούν τη θητεία του προέδρου, οι Τσίγκρος και Λυκοτραφίτης και αυτό που θα προκύψει από την διαδικασία του Σαββάτου είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει πρώτο την προεδρία του ΤΕΕ στην εγκαινιαζόμενη αυτή νέα συνεργασία.

 

Μένει εκτός

Από την άλλη, την έμμεση παραδοχή πως μένει εκτός προεδρείου του ΤΕΕ, κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παππάς, από την Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου Λευκάδας (ΣΥΡΙΖΑ), με γραπτή δήλωσή του.

Ο κ. Παππάς ενόψει της συνεδρίασης της αντιπροσωπείας, σημειώνει τα εξής:

«Ενόψει της αυριανής ειδικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΗ εύχομαι στο σύνολο των συναδέλφων μια ομαλή και παραγωγική δημοκρατική διαδικασία.

Για εμένα ήταν πραγματική και μεγάλη τιμή η δυνατότητα και ο χρόνος που μου δόθηκε να επωμιστώ την ευθύνη και να προσπαθήσω να υπηρετήσω θεσμικά το Περιφερειακό μας Τμήμα από τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής μέχρι και σήμερα.

Εύχομαι στους συναδέλφους, που θα επιλεγούν από την αυριανή διαδικασία να στελεχώσουν τις διακριτές θέσεις της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής έως τον Μάιο του 2024, καλή και αποδοτική δουλειά, για να ισχυροποιήσουμε κι άλλο το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να το προχωρήσουμε όλοι μαζί ένα βήμα παραπέρα».

 

Show Buttons
Hide Buttons