ΤΕΙ Ηπείρου: Η κατάληψη ανεστάλη, οι εργαζόμενοι εν αναμονή

ΤΕΙ Ηπείρου: Η κατάληψη ανεστάλη, οι εργαζόμενοι εν αναμονή

Σε αναστολή της κινητοποίησής τους που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με κατάληψη των εγκαταστάσεων του Διοικητηρίου του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, προχώρησαν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ.

Διαμαρτύρονται για την πρόβλεψη του σχεδίου νόμου απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αναφορικά με το μέλλον υπαλλήλων του ΤΕΙ που σήμερα απασχολούνται σε υπηρεσίες οικονομικές και τεχνικές ή διοικητικές και οι οποίες λογικά, σε ένα νέο Πανεπιστήμιο, δε μπορούν να είναι αποκεντρωμένες. Προφανώς δεν θα υπάρξει αλλαγή στις γραμματείες των Σχολών, αλλά οι περίπου 30 εργαζόμενοι στις προαναφερθείσες υπηρεσίες αγωνιούν για το ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην έδρα του νέου Πανεπιστημίου, στα Γιάννενα.

Η διατύπωση του σχεδίου νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, ήταν ασαφής και θολή και δεν κάλυπτε την αγωνία των εργαζομένων, γι’ αυτό και προχώρησαν στην κινητοποίηση. Την Παρασκευή, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με τη σαφή διατύπωση της διάταξης του νόμου που θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες από τη βουλή, προκειμένου να καθησυχάσει τους εργαζομένους του ΤΕΙ και να επιστρέψουν στις θέσεις τους, επιτρέποντας στο Ίδρυμα να λειτουργήσει.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης, οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την κατάληψη αλλά δηλώνουν ανήσυχοι και σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου Ηλία Δούκα.

Εμπιστεύονται την Πρυτανική αρχή του δικού τους Ιδρύματος, αλλά θεωρούν πως το πρόβλημα ξεκινά από τη νεοεκλεγείσα Πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. στόχος αυτής είναι η ενδυνάμωση του νέου Πανεπιστημίου σε προσωπικό και αυτό τονίστηκε σε επικοινωνία του κ. Δούκα με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο, επικαλούνται την απόσταση, το κόστος του ταξιδιού Γιάννενα – Άρτα και θεωρούν αδιανόητο να μη ληφθούν αυτά υπόψη από τη νέα διοίκηση του ιδρύματος, γι’ αυτό και ζητούν να μπουν στην κινητικότητα της δημόσιας διοίκησης, ώστε να επιλέξουν θέσεις του Δημοσίου κοντά στο σπίτι τους.

Ο Αν. Τσίνας επιθυμεί από την άλλη να παραδώσει… ΤΕΙ στο νέο Πανεπιστήμιο κι όχι ένα ίδρυμα αποψιλωμένο από προσωπικό.

Οι δύσκολες αυτές εξισώσεις ζητούν λύσεις…

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Τετάρτης, 4/7/2018)

Show Buttons
Hide Buttons