«Τελειώνει» ο Κ. Γιάτσιος από την ΕΕΤΑΑ

«Τελειώνει» ο Κ. Γιάτσιος από την ΕΕΤΑΑ

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή προέδρου και ορισμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ επρόκειτο να αποφασιστεί: «Η υποβολή αιτήματος προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για έκτακτη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της». 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ δήλωσε πως το θέμα της ΕΕΤΑΑ φτάνει προς το τέλος του και μέχρι αύριο θα γίνει γνωστή η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης της ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπ’ ατμόν βρίσκεται ο, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του  τέως YΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκου και σημερινός πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος. Για την θέση του προαλείφεται ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου και υποψήφιος στις εκλογές του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Δημήτρης Μαραβέλιας.

Επίσης, εκτός ΔΣ ΕΕΤΑΑ αναμένεται να βρεθεί και ο Ιώαννης Σκάλκος, διευθυντής του γραφείου του κ. Θεοδωρικάκου στο Yπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και πολλά μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, τοποθετήθηκαν σε συνεννόηση του τέως YΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκου με την προηγούμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ, μία ημέρα πριν εκλεγεί η νέα!

Γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που ζητούσαν επίμονα από τον τέως υΠΕΣ να αλλάξει ο πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης της ΕΕΤΑΑ, χωρίς, βεβαίως να εισακουστούν.

O κ. Γιάτσιος λόγω καταγωγής, ανέπτυξε μετά τις εκλογές του 2019 έντονη δραστηριότητα στο Νομό Ιωαννίνων με τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής και κατά τις φήμες, ενδιαφέρονταν να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό στις επόμενες εκλογές. Αναμένεται να φανεί αν θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». 

Πηγή aftodioikisi.gr

Show Buttons
Hide Buttons