«Τελεσίγραφο» στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

«Τελεσίγραφο» στο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Τελεσίγραφο ονόμασαν την προσωρινή κατάληψη στο παλιό κτίριο της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών, επί της οδού Κωλέττη οι νεαροί αντεξουσιαστές που προχώρησαν στον πρωινό αιφνιδιασμό και κατάληξη του κτιρίου της ΔΕΥΑΙ.

Με 14 προσαγωγές που υπήρξαν μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η οποία έγινε κατόπιν παρέμβασης του Δήμου Ιωαννιτών, η ιστορία έληξε χωρίς περαιτέρω να ζητηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης από το Δήμο.

Για ανέξοδες ακτιβιστικές κινήσεις έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Τελεσίγραφο ονομάστηκε η ακτιβιστική ενέργεια… από το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να αδειάσουν εθελοντικά οι καταλήψεις ανά την επικράτεια…

Περί της 9 το πρωί έγινε η κίνηση των αντεξουσιαστών με σπάσιμο των λουκέτων.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και η επέμβαση ήταν άμεση από πλευράς αστυνομίας.

«Όποτε υπάρχουν ανάλογα τέτοια επεισόδια ακτιβιστικών δραστηριοτήτων που είναι πάντοτε ανέξοδες και γίνονται χωρίς αποτέλεσμα, επαγρυπνούμε πάντα ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα μείνουν ελεύθεροι οι χώροι του Δήμου και των κληροδοτημάτων του» σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Στα Γιάννενα υπάρχουν 3 καταλήψεις (Αντιβίωση, Σαχίνη 3, ActaetVerba).

Σε ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, τονίζεται πως «κόντρα στην «κανονικότητά» τους και σε αυτές τις πολιτικές σκοταδισμού απαντάμε με αλληλεγγύη! Να στήσουμε τα αναχώματα αντίστασης και οργάνωσης ενάντια στη βαρβαρότητα και την προσπάθειά τους να καταστρέψουν κάθε κοινωνική δομή και να καταστείλουν τις εστίες αγώνα. Κανένα τελεσίγραφό τους δε μας τρομοκρατεί, η απάντησή μας θα δοθεί στο δρόμο!». 

Show Buttons
Hide Buttons