Τεχνική αστοχία ο σοβάς που αποκολλήθηκε στο 1ο Λύκειο, λέει ο Δήμαρχος (upd)

Τεχνική αστοχία ο σοβάς που αποκολλήθηκε στο 1ο Λύκειο, λέει ο Δήμαρχος (upd)

Σε τεχνική αστοχία απέδωσε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας την κατάρρευση τμήματος του σοβά από ταβάνι σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, η οποία ευτυχώς δεν προκάλεσε τραυματισμούς γιατί την ώρα εκείνη τα παιδιά βρίσκονταν εκτός αιθούσης.

Η δημοτική αρχή έχει δείξει την έμπρακτη ευαισθησία της για τις σχολικές υποδομές αλλά μια τέτοια τεχνική αστοχία μπορεί να λάβει χώρα, ανά πάσα στιγμή και παντού, υποστήριξε ο Δήμαρχος στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.

Η αποκατάσταση της βλάβης και η αποκατάσταση της λειτουργίας του σχολείου ήταν από την πρώτη στιγμή στόχος της δημοτικής αρχής, πρόσθεσε. 

 

Ανακοίνωση Μ. Τζούφη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της οροφής σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, καθώς και ο συνολικός έλεγχος των εγκαταστάσεων του σχολείου, μετά την αποκόλληση και πτώση τμήματος του επιχρίσματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε για το θέμα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, όσο και από τη Διευθύντρια του Σχολείου, το καλοκαίρι στο σχολείο έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης από το Δήμο Ιωαννιτών. Ωστόσο, το συμβάν οφείλεται σε τεχνικές αστοχίες, που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν.

Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες που εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και τον έλεγχο του υπόλοιπου κτιρίου, καθώς και η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνουν πως εντός των επόμενων ημερών οι μαθητές του σχολείου θα είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως το πλέον σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητών και εκπαιδευτικών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Show Buttons
Hide Buttons