Τζούφη εναντίον Κεραμέως: Απαντήσεις στο «πρόγραμμα της ΝΔ» για την παιδεία

Τζούφη εναντίον Κεραμέως: Απαντήσεις στο «πρόγραμμα της ΝΔ» για την παιδεία

Λίγες ώρες μετά την παρουσία στα Γιάννενα, της τομεάρχου παιδείας της ΝΔ, βουλευτού επικρατείας Νίκης Κεραμέως, τα όσα είπε για το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παιδεία, απαντήθηκαν από την Υφυπουργό Παιδείας, Μερόπη Τζούφη.

«Η δική μας επένδυση εκφράστηκε στους δύσκολους μνημονιακούς χρόνους με την προσπάθεια να αυξήσουμε τους πόρους για την παιδεία, ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν περισσότερες δυνατότητες» σχολίασε σε δηλώσεις της η Μερόπη Τζούφη και μιλώντας πιο συγκεκριμένα υποστήριξε δηκτικά για τη δήλωση της βουλευτού της ΝΔ, περί επιθυμίας αύξησης των ποσοστών του ΑΕΠ για την παιδεία, πως οι συγκεκριμένες δαπάνες κατακρημνίστηκαν κατά 34% επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το 2017 τις έχει αυξήσει κατά 3,7%, προσπαθώντας να φτάσει στο 2,85% του ΑΕΠ…

  • Για τη δίχρονη προσχολική αγωγή που η κ. Κεραμέως εξήγγειλε καθολική εφαρμογή, η κ. Τζούφη υποστήριξε πως από την φετινή χρονιά έχουν δοθεί τα χρήματα για να ανοίξουν και άλλες δομές, ώστε πριν κλείσει η τριετία η καθολική εφαρμογή του μέτρου, σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, να είναι γεγονός.
  • Για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, η κ. Τζούφη τόνισε πως οι μόνιμες θέσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής έχουν εγγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό – εδώ η πληροφόρηση της κ. Τζούφη για τα όσα είπε η κ. Κεραμέως δεν ήταν ακριβής… – και πρόσθεσε πως θα υπάρξει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για άλλες 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών, για τα επόμενα χρόνια, που προφανώς, δεν θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ… Ευλόγως πάντως, αναρωτήθηκε η κ. Τζούφη: «πώς θα κάνει η ΝΔ αυτούς τους διορισμούς με τον κανόνα 1/5;«… αντιτείνοντας τον κανόνα της κυβέρνησης για μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Η ΝΔ τέλος, πρόσθεσε, είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για διορισμούς στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, όταν ξεχείλωσε το καθεστώς των αναπληρωτών για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.
  • Για τα Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία, η κ. Τζούφη αναφέρθηκε σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, υπό ψήφιση και τέλος,
  • Υποστήριξε αυτό που κατ’ ευφημισμό ονομάζει η κυβέρνηση «ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» υποσχόμενη να δοθούν στα νέα Πανεπιστήμια που προκύπτουν από την απορρόφηση των ΤΕΙ, τους απαραίτητους πόρους και το προσωπικό.
Show Buttons
Hide Buttons