Την ανανέωση του προγράμματος ενίσχυσης άνεργων πτυχιούχων ζητά ο Γ. Αμυράς

Την ανανέωση του προγράμματος ενίσχυσης άνεργων πτυχιούχων ζητά ο Γ. Αμυράς

Τη φωνή των ανέργων φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς που αφορά στη λήξη του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης για 5.500 άνεργους Πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας νέων πτυχιούχων, καθώς και του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού σε άλλες χώρες (brain drain) και λήγει τον Ιανουάριο του 2020.

Ο βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή τις επιστολές του σωματείου των εργαζομένων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης και της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων υπόψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και ζητά τη συμβολή του με την ανανέωση του συγκεκριμένου Προγράμματος.

Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει ότι οι νέοι πτυχιούχοι του Προγράμματος επί ένα χρόνο κάλυπταν νευραλγικά κενά σε υποστελεχωμένους φορείς του Δημοσίου που αντιμετώπιζαν τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και τους αναγνωρίζεται κάθε δικαίωμα διεκδίκησης εργασίας.

Show Buttons
Hide Buttons