Την Τρίτη οι αποφάσεις για το Νηπιαγωγείο του Παπαζόγλειου

Την Τρίτη οι αποφάσεις για το Νηπιαγωγείο του Παπαζόγλειου

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη, θα αναζητηθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί λόγω μη επίλυσης του προβλήματος της στέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Η έξωση από το κτίριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής ως τις 15 Ιουλίου, είναι ένα τετελεσμένο και αυτό που δεν κατάφερε η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της, καλείται να το καταφέρει μέσα σε ελάχιστες μέρες, ώστε να βρεθεί η λύση για τη φιλοξενία των 60 νηπίων που έχουν ήδη εγγραφεί για τη νέα σχολική χρονιά, στο 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.

Η λύση πάντως που φαίνεται να προκρίνεται, αν και δεν τυγχάνει της πλήρους αποδοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι η στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείου στο χώρο του Καπλάνειου, όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, με τις απαραίτητες προσαρμογές των χώρων.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, γονείς των νηπίων που έχουν εγγραφεί στο 1ο Νηπιαγωγείο, επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και απαίτησαν απαντήσεις για το όλο αδιέξοδο. Όπως τους εξέθεσε την κατάσταση ο Δήμαρχος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διεκδικεί το Παπαζόγλειο για την έδρα της Αρχιτεκτονικής Σχολής και μια λύση είναι να ζητηθεί εκ νέου παράταση της μίσθωσης. Ωστόσο, ο Δήμαρχος υποστήριξε πως δε μπορεί ο ίδιος να δώσει λύση στο θέμα, γιατί δε θέλει να προκαταλάβει την επόμενη δημοτική αρχή. Στο αγωνιώδες ερώτημα των γονιών «που θα είναι τα παιδιά μας το Σεπτέμβρη» ο Δήμαρχος παραδέχτηκε, «δεν μπορώ να σας απαντήσω»…

Την αγωνία τους εξέφρασαν με δηλώσεις μετά τη συνάντηση εκπρόσωποι των γονιών των νηπίων του 1ου Νηπιαγωγείου. «Εμείς γράψαμε κανονικά τα παιδιά μας στο σχολείο και τώρα μαθαίνουμε από το προσωπικό του σχολείου ότι πρέπει να γίνει η μετεγκατάσταση» τονίστηκε από τους γονείς.

Το ερωτηματικό είναι οι πιθανές λύσεις. Ωστόσο, ούτε οι γονείς αλλά ούτε και οι αρμόδιοι είναι σε θέση να τις δώσουν. Οι γονείς βλέπουν ως εύκολη πιθανότητα τη νέα παράτασης της μίσθωσης κάτι που είναι δύσκολο για μια υπόθεση η οποία διαρκεί 5 ολόκληρα χρόνια.

Show Buttons
Hide Buttons