Τι έδειξε η επαναλειτουργία της εστίασης;

Τι έδειξε η επαναλειτουργία της εστίασης;

Η εστίαση στη χώρα μας επαναλειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου, μετά το γενικό lockdown που επεβλήθη στις 7 Νοεμβρίου του 2020.

Παρά το ανοιγο-κλείσιμο αλά «ακορντεόν», στις υπόλοιπες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες στη διάρκεια αυτών των ακριβώς έξι μηνών, η εστίαση θεωρήθηκε ως υπερμεταδότης του κορωνοϊού και διατηρήθηκε το lockdown, με την όποια οικονομική στήριξη προς τις επιχειρήσεις, από πλευράς της πολιτείας.

Η εστίαση επαναλειτουργεί από σήμερα με μόνη διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο άνοιγμα την 1η Ιουνίου του 2020, το υποχρεωτικό self test για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες τους. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την αντίστοιχη άρση του lockdown στο τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας, είναι τα πολύ περισσότερα κρούσματα και οι πολλαπλάσιοι καθημερινοί θάνατοι αλλά και οι πολύ περισσότεροι διασωληνωμένοι.

Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών στους εξωτερικούς χώρους δεν αλλάζουν και άλλοι περιορισμοί δεν τίθενται, ενώ ούτε η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους καθήμενους σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες. Ως εκ τούτου, τα καταστήματα εστίασης δίνουν την αίσθηση μιας covid-free χώρας ή μιας χώρας που απέκτησε την ποθούμενη ανοσία. Είδα σήμερα ανθρώπους που είχαν προφανώς πολλές μέρες να ειδωθούν, να αγκαλιάζονται, να φιλιούνται και να έχουν εντελώς ξεχάσει πως ο ιός είναι ακόμα εδώ…

Τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, είναι εντελώς άγνωστο.

Η αισιοδοξία έχει επανέλθει στον κόσμο, καθώς φαίνεται, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει.

Show Buttons
Hide Buttons