Τι απαντάνε οι εφοριακοί για το αίτημα επιχορήγησης από το Δήμο Ιωαννιτών;

Τι απαντάνε οι εφοριακοί για το αίτημα επιχορήγησης από το Δήμο Ιωαννιτών;

Με τις γνωστές απειλές για καταφυγή στη Δικαιοσύνη και τα περί «νομίμων δικαιωμάτων», με τις οποίες απαντά συνήθως όποιος μπαίνει στο στόχαστρο κριτικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ιωαννίνων παίρνει θέση για το θόρυβο που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το αίτημα χρηματοδότησής του για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες από την Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω του Δήμου Ιωαννιτών – εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Το ΔΣ του Συλλόγου αρνείται τα πάντα, είναι αστεία όμως τα επιχειρήματα, αν και εξαρχής εμείς τουλάχιστον, δεν στοχεύσαμε στο Σύλλογο των Εφοριακών αλλά στη νοοτροπία της κατασπατάλησης δημόσιων πόρων για αιτήματα αμφιβόλου σκοπιμότητας από δημόσιους φορείς. Ο έλεγχος αφορά τους δημόσιους φορείς όπως τους Δήμους ή την Περιφέρεια Ηπείρου εν προκειμένω που είναι αυτή που θα έβαζε τα λεφτά, μέσα από την περίφημη ΣΑΕΠ 530, κωδικός χρηματοδοτικός που αποδεικνύεται θεραπεία δια πάσα νόσον… Οι εφοριακοί δικαιούνται να υποβάλλουν όποιο αίτημα επιθυμούν: από τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης μέχρι ταξίδι στην Καραϊβική… Ο τυχών ψόγος των πολιτών γι’ αυτή την επαγγελματική κατηγορία δε με αγγίζει καθόλου, γιατί σέβομαι το ίδιο, κάθε εργαζόμενο. Και οι εφοριακοί στην ολότητά τους, θα πω, είναι έντιμοι και σκληρά εργαζόμενοι. Αυτό μόνο…

Από το σημείο αυτό ως την άρνηση των πάντων ωστόσο, υπάρχει ένα κενό λογικής, το οποίο παραβιάζει η απάντηση του Συλλόγου Εφοριακών που μας απεστάλη.

Λέει λοιπόν η απάντηση:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, σας ενημερώνει πως μέχρι σήμερα καμία επιχορήγηση δεν έχει λάβει από την Περιφέρεια Ηπείρου ή το Δήμο Ιωαννιτών. Σε αίτημα επιχορήγησης προς το Δήμο Ιωαννιτών αποκλειστικά για πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από τον Ν.3463/06, δεν έχουμε λάβει απάντηση μέχρι σήμερα. Οι δραστηριότητες που αναφέρθηκαν στα ρεπορτάζ, έχουν γίνει αποκλειστικά και μόνο με έξοδα των συμμετεχόντων. Παρακαλούμε, παρόλο που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, κάθε έναν που εκφράζει τις απόψεις του ή αναπαράγει πληροφορίες από δημόσιο βήμα, να διασταυρώνει προηγουμένως τις πληροφορίες του και να ζητάει και την άποψη όσων αφορά ο λόγος του…».

 

Η δική μας απάντηση

– Το ότι δεν έλαβε καμία επιχορήγηση ο Σύλλογος ακόμα είναι σωστό. Κανείς δεν είπε ότι πήραν τα χρήματα κιόλας. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη την περασμένη Πέμπτη και μέχρι την υλοποίησή της, μεσολαβεί η έγκριση που δεν είναι σίγουρο πλέον ότι θα υπάρξει κιόλας… μετά τον όλο θόρυβο. Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι σίγουρο πως θα διπλοτσεκάρει την επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων…

– Ποιες είναι οι πολιτιστικές δραστηριότητες που επιθυμεί να καλύψει ο Σύλλογος; Γιατί δεν αναφέρεται ρητώς στην απάντηση, μιας και στο δημοτικό συμβούλιο ελέχθη ο λόγος για τον οποίο αιτήθηκαν οι εφοριακοί τη χρηματοδότηση.

– Το ότι τα μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν με δικά τους έξοδα στο τουρνουά ποδοσφαίρου της Ρόδου, είναι επίσης σωστό, αλλά με τη χρηματοδότηση οι αιτούντες σκόπευαν να καλύψουν εκ των υστέρων κάποια από τα έξοδά τους.

Το ερώτημα ωστόσο είναι το εξής και δεν αφορά τους εφοριακούς: θα βάλουν μυαλό, μετά από αυτή την ιστορία, όσοι διαχειρίζονται χρήμα των Ελλήνων πολιτών;

Show Buttons
Hide Buttons