Τι γίνεται στην Κόνιτσα;

Τι γίνεται στην Κόνιτσα;

Στην Κόνιτσα βρέθηκε και εθεάθη τις τελευταίες μέρες, υψηλόβαθμο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» και πρώην βουλευτής του κόμματος, ακολουθούμενος από δεύτερο άνδρα, πιθανώς φρουρά του.

Εικάζεται από ντόπιους κατοίκους που είδαν τις κινήσεις του, ότι το στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος, δεν βρέθηκε στην περιοχή για… διακοπές και η παρουσία του στην ακριτική Κόνιτσα, συνδέθηκε αμέσως με τον θύλακα ακραίων στοιχείων που έχουν δράσει σε διαφορετικές περιπτώσεις εκεί, κατά τους τελευταίους μήνες.

Κατά την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, στο Γενικό Λύκειο της ακριτικής πόλης, άγνωστοι έγραψαν φασιστικά συνθήματα. Επίσης, θυμίζουμε πως το Μάιο του 2019, άγνωστοι επιτέθηκαν σε ανήλικα προσφυγόπουλα που διαβιούν στην περιοχή, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2018, ο πανεπιστημιακός Βασίλης Νιτσιάκος είχε προπηλακιστεί από εξτρεμιστικά στοιχεία, όπως είχε καταγγελθεί τότε.

Επειδή, τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν… και επειδή πολλοί κάτοικοι της περιοχής όντως γνωρίζουν… είναι απαραίτητο πριν κινηθεί η Ασφάλεια – αν δεν το έχει ήδη κάνει – για να διαπιστώσει τυχόν έκνομες ενέργειες, να νοιαστούν πρώτα από όλα οι γονείς της ακριτικής περιοχής για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από εκείνους που ίσως, δοκιμάσουν να σπείρουν το δηλητήριο του μίσους στις ψυχές τους, σε μια φάση μάλιστα, που αναμένεται στην Κόνιτσα, να φιλοξενηθούν ανήλικα προσφυγόπουλα, όπως έχει ήδη αποφασίσει η πολιτεία.

 

Show Buttons
Hide Buttons