Τι είναι «κιτρινισμός»; (βίντεο)

Τι είναι «κιτρινισμός»; (βίντεο)

Ο Δήμαρχος μπορεί να εκνευρίζεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν νοιώθει πιεσμένος…

Μπορεί επίσης να εκνευρίζεται και διαφωνεί και να χαρακτηρίζει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb «κίτρινα» δημοσιεύματα που δεν του αρέσουν… ή που τον θίγουν…

Προσοχή όμως: «Κίτρινος Τύπος ή κίτρινη δημοσιογραφία ή κιτρινισμός του τύπου χαρακτηρίζεται η δημοσιογραφική και εκδοτική πρακτική να προβάλλονται με εντυπωσιακό τρόπο ως πρωτεύοντα δημοσιογραφικά θέματα αυτά που εξάπτουν την περιέργεια, συνήθως χωρίς την τήρηση των βασικών δεοντολογικών δημοσιογραφικών αρχών, με χρήση υπερβολών ή ακόμα και κατασκευασμένων ιστοριών».

Όταν όμως, ο ίδιος ο Δήμαρχος επιβεβαιώνει μια καταγγελία που καταγράφει ένα δημοσίευμα, χωρίς καμία αξιολογική κρίση του υπογράφοντος, αυτό δε μπορεί να είναι «κιτρινισμός».

Ο Δήμαρχος της πόλης δε μπορεί σχεδόν… να διαπληκτίζεται δημόσια, σε μια εκδήλωση, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών των επισήμων.

Έχουμε ακόμα τρεις μήνες μέχρι τις εκλογές και θα συνιστούσα στο Δήμαρχο να κάνει μερικές ασκήσεις ηρεμίας, γιατί ο εκλογικός δρόμος είναι μακρύς και μόλις ξεκίνησε.

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons