Τι ζήτησαν οι Αστυνομικοί από τον Κ. Μητσοτάκη;

Τι ζήτησαν οι Αστυνομικοί από τον Κ. Μητσοτάκη;

Κατόπιν αιτήματος των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων έγινε η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Γιάννενα, την περασμένη Παρασκευή. Συνάντηση είχε ζητηθεί και από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος που όμως, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.  

Αυτό τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών ενώσεων που υπογράφουν οι πρόεδροι Νάκος Βασίλειος και Κίτσιος Κωνσταντίνος.

Κατά την συνάντηση, τα δύο πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία, έθεσαν στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως αυτό της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού, επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στους Νομούς που γειτνιάζουν με την Αλβανία ένεκα των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, επισημαίνοντας την καταφανέστατη αδικία της εξαίρεσής τους με την ψήφιση του Νόμου 4472/2017 από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το αίτημα ίδρυσης αστυνομικής υπηρεσίας αερολιμένα, καθώς και ζητήματα προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων.

Ειδικότερα, οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον κ. Μητσοτάκη να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τα δίκαια αυτά αιτήματα που ταλανίζουν τον κλάδο επί ολόκληρες δεκαετίες, «θωρακίζοντας» τον Έλληνα Αστυνομικό, θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του αφού παρέλαβε σχετικό υπόμνημα που ανέλυε λεπτομερώς τα ανωτέρω ζητήματα, δήλωσε πως έχει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους απέναντι στους πολίτες του, στέκεται δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό, ενώ η αστυνομία θα στηριχθεί και θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία».

Show Buttons
Hide Buttons