Τι ζητήθηκε από τον Χαρδαλιά;

Τι ζητήθηκε από τον Χαρδαλιά;

Ίσως τα σημαντικότερα αποτελέσματα της σημερινής ολιγόωρης επίσκεψης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στα Γιάννενα, συνδέονται με υγειονομικά θέματα περισσότερο, παρά με τις καθ’ αυτό αρμοδιότητες του ανθρώπου που έχει ταυτιστεί όσο λίγοι με αυτή την πανδημία…

Η παρουσία Χαρδαλιά και οι αυστηρές συστάσεις του για τήρηση των μέτρων και τεταμένη προσοχή των Γιαννιωτών, είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, μιας και ο Υφυπουργός βρέθηκε κοντά στην Ήπειρο σήμερα το πρωί, στην πρώτη περιοχή συγκεκριμένα όπου επεβλήθη τοπικό lockdown. Άλλο να κάνει εκκλήσεις δηλαδή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος και άλλο να απευθύνεται στους Γιαννιώτες ο αρμόδιος Υφυπουργός, προειδοποιώντας τους ευθέως για το πόσο πιθανό είναι η περιοχή μας να μπει στο τέταρτο επίπεδο των μέτρων.

Κατά τα λοιπά, ωστόσο, τέθηκαν και δύο θέματα στο κλιμάκιο που βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα: το πρώτο ήταν η ανάγκη να εξυπηρετήσει ήπια περιστατικά covid19 και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Και ένα παράπλευρο θέμα συνδέεται με το πρώτο: αν λειτουργήσει έτσι το δεύτερο νοσοκομείο της πόλης μας, θα μπορούσαν να μεταφερθούν εκεί νοσηλευόμενοι στις μονάδες λοιμωδών του ΠΓΝΙ με ήπια συμπτωματολογία, όπως οι γέροντες του Γηροκομείου του «Ζωσιμαδών» που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΙ γιατί έτσι πρέπει, αλλά μειώνουν την προσφερόμενη δυναμικότητα του νοσοκομείου για σοβαρότερα περιστατικά που ενδεχομένως προκύψει η ανάγκη να μεταφερθούν εκεί τις επόμενες ώρες.   

Το δεύτερο ζήτημα είναι το άνοιγμα της τρίτης μονάδας λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αυτό μάλλον μπαίνει στην τελική του ευθεία για να υλοποιηθεί. Το θέμα αυτό «κλείδωσε» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενδεχομένως πρόκειται να λειτουργήσει και εντός των επομένων ωρών. 

Show Buttons
Hide Buttons