Τι ισχύει σήμερα στις «κόκκινες» περιοχές

Τι ισχύει σήμερα στις «κόκκινες» περιοχές

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για το Δήμο Ζίτσας αφορούν τις περιοχές αυξημένου κινδύνου και όχι πολύ αυξημένου κινδύνου και άρα ο Δήμος Ζίτσας είναι στο κόκκινο και όχι στο «βαθύ κόκκινο» κατά τα σημερινά λεγόμενα του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Τα εν ισχύ έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, αφορούν το διάστημα από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Στις κόκκινες περιοχές, αυτές του αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος B’ 534/10.02.2021 υπάρχει η ουσιαστική διαφορά ότι συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γυμνασίων. Αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία για τα Λύκεια αυτών των περιοχών.

Κανονικά λειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Για τους χώρους λατρείας επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.

Αναστέλλεται η λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Η λειτουργία των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου γίνεται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) με την εξαίρεση των επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων που επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Αναστέλλεται η λειτουργία κομμωτηρίων, και υπηρεσιών προσωπικής υγεινής, κέντρων αισθητικής κτλ.

Show Buttons
Hide Buttons