Τι λένε οι συνταξιούχοι για την κόντρα κυβέρνησης – διαγνωστικών κέντρων

Τι λένε οι συνταξιούχοι για την κόντρα κυβέρνησης – διαγνωστικών κέντρων

Απογοήτευση θυμό και αγανάκτηση φέρνουν στους συνταξιούχους αλλά και σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ η πρόσφατη διένεξη ανάμεσα στα διαγνωστικά κέντρα και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνταξιούχοι μετατρέπονται σε «ομήρους» αλλά και σε «μοχλό πίεσης» μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων.

Οι μεν τους αναγκάζουν να πληρώσουν το 85% των δαπανών για τις εξετάσεις και η Κυβέρνηση τονίζει ότι δεν θα αναγνωρίσει αυτά τα ποσά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών που έγιναν διαχρονικά από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αλλά και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία. Γιατί θεωρούν την Υγεία «κόστος & εμπόρευμα» και ταυτόχρονα μετατρέπεται σε πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Οι συνταξιούχοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους αναγκών αλλά και συμμετέχοντας με τις κρατήσεις του 6% από την πενιχρή τους περίθαλψη.

Σήμερα το 70 με 90% των εξετάσεών τους πραγματοποιούνται στα διαγνωστικά κέντρα καταρρίπτοντας έτσι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν θα δώσει τα φιλέτα της υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Σωματείο ΟΑΕΕ Ιωαννίνων ζητάει άμεσα δημόσια και δωρεάν υγεία και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας, Κατάργηση του 6% των εισφορών για την υγεία, πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και προμήθεια όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με ιατρικά μηχανήματα που θα σταματήσουν έτσι κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας. 

Show Buttons
Hide Buttons