Τι προβλέπει ο νόμος για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν κόβουν τα χόρτα;

Τι προβλέπει ο νόμος για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν κόβουν τα χόρτα;

Το πρόβλημα των χόρτων σε ιδιωτικές κυρίως εκτάσεις που παραμένουν άκοπα, επαναλαμβάνεται και τη φετινή χρονιά και προστίθεται ο πονοκέφαλος στις έγνοιες του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος έχει να φροντίσει τους κοινόχρηστους χώρους.

Για τους πολίτες προβλέπεται ειδική διαδικασία αν αδιαφορήσουν για τις ιδιόκτητες εκτάσεις και τις προβλέψεις του νόμου, υπενθύμισε με δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Άρης Παππάς.

Για την πολύ μεγάλη έκταση των κοινόχρηστων εκτάσεων του Δήμου Ιωαννιτών, το πρόβλημα αποτυπώνεται στον αριθμό των 150.000 τ.μ. σε πάρκα, πλατείες και στις νησίδες που είναι πολλά χιλιόμετρα και όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γίνεται αγώνας από την υπηρεσία πρασίνου για να κοπούν τα χόρτα.

Αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία του Δήμου Ιωαννιτών έχουν υποχρεωτικό σεμινάριο, γι’ αυτό και αδυνατώντας να ανταποκριθεί με το μηχανισμό του ο Δήμος Ιωαννιτών για ένα μήνα θα βγάλει διαγωνισμό για τα Γιάννενα για να βοηθήσει ιδιώτης σε πλατείες και άλση.

Στα χωράφια και τα ιδιωτικά οικόπεδα τώρα, όπως κάθε χρόνο ο Δήμος λαμβάνει μια εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που ενημερώνει για τις υποχρεώσεις των πολιτών να κόψουν τα χόρτα. Η αρμοδιότητα ανήκει στην Πολεοδομία να στείλει έγγραφο στον κάθε πολίτη, αν δεν κόψει τα χόρτα μόνος του, ότι θα πάει ιδιώτης από το Δήμο και θα βεβαιώσει το ποσό στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου.

Show Buttons
Hide Buttons