Τον Αλ. Τσίπρα συνάντησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Τον Αλ. Τσίπρα συνάντησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Τον πρώην Πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα συνάντησαν λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και τα μέλη της διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Β. Βασιλείου, Μ. Χρυσοστόμου, Ν. Τσακανίκας καθώς και ο σύμβουλος μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Κ. Κυρίτσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου περιέλαβε στην ατζέντα των θεμάτων που έθεσε στον πρώην Πρωθυπουργό, τις Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων, τα κίνητρα για στήριξη και δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε απομονωμένες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, τα κίνητρα πρόσληψης εργαζομένων με παράλληλη μείωση της φορολογίας, την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, την στήριξη από πλευράς της αντιπολίτευσης για τη μείωση της προκαταβολής φόρου, θέματα του Αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ καθώς και το ζήτημα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ιωάννινα –Κακαβιά όπως και της ναυτιλιακής σύνδεσης Ντουμπρόβνικ-Ηγουμενίτσα που είναι βασικά ζητήματα για την ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού.

Στην διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην Πρωθυπουργό να συμφωνεί πως πολλές από αυτές τις προτάσεις οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας και αξιολόγησης.

Και οι δύο πλευρές μετά και από πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον διάλογο και την επικοινωνία στο πλαίσιο της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανάδειξης των σημαντικών ζητημάτων της μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κατεβάστε εδώ το υπόμνημα που κατατέθηκε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου στον πρώην Πρωθυπουργό.

Show Buttons
Hide Buttons