Τουριστικά λεωφορεία: Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία, με συγκρατημένη αισιοδοξία

Τουριστικά λεωφορεία: Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία, με συγκρατημένη αισιοδοξία

Οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων ετοιμάζονται να πιάσουν τιμόνι ξανά, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, αναμένεται στις 15 Μαΐου να απελευθερωθούν οι διανομαρχιακές μετακινήσεις.

Ο Γιάννης Δεβελέγκας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Νομού Ιωαννίνων δήλωσε ικανοποιημένος με την εξέλιξη. «Επιτέλους περιμένουμε να ξεκινήσουν οι διανομαρχιακές μετακινήσεις, το τελευταίο εξάμηνο απαγορεύονταν και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια κανονική χρονιά αυτό το καλοκαίρι» σημείωσε.

Η επανεκκίνηση της δραστηριότητας αυτής βέβαια δε σημαίνει αυτό και δουλειά για τους δραστηριοποιούμενους στον κλάδο, καθώς τη δεδομένη στιγμή μόνο ερωτήσεις γίνονται από υποψήφιους πελάτες και αναμένεται να φανεί πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος σε αυτή την εξέλιξη.

Ο κ. Δεβελέγκας δήλωσε πως πιο πολύ για εσωτερικό τουρισμό θα πρόκειται και κοντινούς προορισμούς.

Η οικονομική στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων του κλάδου, από την πανδημία, μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτη από την πολιτεία και σύμφωνα με τον κ. Δεβελέγκα, όλα τα γραφεία συντηρούνται με επιστρεπτέες προκαταβολές.

Ακόμα και η επιχορήγηση από τον ΕΟΤ ανά λεωφορείο που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, δεν έχει δοθεί και οι επιχειρήσεις περιμένουν κι αυτό ένα χρόνο μετά…

Show Buttons
Hide Buttons