Το… «έλυσε» το θέμα της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο Κουβέλης!

Το… «έλυσε» το θέμα της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο Κουβέλης!

Tελειωμένο είναι το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη. Στη σχετική ερώτηση τόνισε πως «έχει αποδοθεί η χερσαία ζώνη«… αφήνοντας μάλλον «παγωτό» τους Θεσπρωτούς που θα ακούσουν τη δήλωση…

Ιδού τι έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο, στην αμέσως προηγούμενη επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Κουβέλης: «Θα παραχωρηθεί η χερσαία ζώνη, είχαμε καθυστερήσεις αναφορικά με ελλείψεις που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν, πρέπει να γίνει ανασύσταση του φακέλου. Το δυναμικό στοιχείο είναι ο ανακαθορισμός του αιγιαλού, δεν θα είναι μακρύς ο χρόνος που αυτό θα ολοκληρωθεί και ό,τι δε χρειάζεται στον Οργανισμό προφανέστατα και θα παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία» σημείωνε χαρακτηριστικά ενώπιον του Θεσπρωτού βουλευτή Μ. Κάτση και του προέδρου του ΟΛΗΓ. Είναι απορίας άξιον τι μαγικά έκανε ο κ. Κουβέλης στο διάστημα αυτό, για να λύσει το χρονίζον πρόβλημα… ωστόσο το πιθανότερο είναι η κούραση της ημέρας να τον δυσκόλεψε να καταλάβει το δύσκολο ερώτημα…

«Υπάρχει μια εκκρεμότητα στην Ηγουμενίτσα που είναι η χερσαία ζώνη…» ήταν η σαφής ερώτηση. Η απάντηση του Υπουργού… λακωνική: «έχει αποδοθεί…»! Καμία εξέλιξη τέτοια δεν υπάρχει και αν υπήρχε θα είχε ανακοινωθεί πομπωδώς από την Ηγουμενίτσα. Θέλω να πιστεύω πως ο Υπουργός δεν κατάλαβε, κανείς όμως από τους δύο γενικούς γραμματείς του δεν τον σκούντηξε να τον διορθώσει!

Οι υποπαραχωρήσεις

Για τα εγκαίνια της «Πανηπειρωτικής Έκθεσης 2019» βρέθηκε στα Γιάννενα την Τετάρτη, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε δηλώσεις του το απόγευμα, ο Υπουργός Φώτης Κουβέλης εγκωμίασε το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις υποπαραχωρήσεις στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στα οποία ανήκει και στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

«Δεν παραχωρήθηκε η κυριότητα των λιμανιών και αυτό είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης, είναι το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων και όχι της συνολικής παραχώρησης των λιμανιών είναι το μοντέλο που ακολουθείται και εφαρμόζεται στο 86% των μεγάλων και μεσαίων λιμανιών της Ευρώπης» σημείωσε επί λέξει.

Ειδικά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την υπαρκτή προοπτική ανάπτυξης της εμπορικότητάς του αλλά τομέων του τουρισμού και εκτίμησε πως «Ο ΟΛΗΓ έχει τη διοίκησή του και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μακρύνει ο χρόνος που οι διαγωνιστικές διαδικασίες στη βάση του master plan θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα αρχίσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες«.

Νεότερα τέλος, δεν είχε ο κ. Κουβέλης για το αίτημα της ίδρυσης λιμναίου λιμενικού ταμείου στα Γιάννενα και μάλλον, το θέμα βρίσκεται εκεί που το άφησε ο προκάτοχος του κ. Κουβέλη στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Show Buttons
Hide Buttons