Το «δημιούργημα» της Νέας Δημοκρατίας

Το «δημιούργημα» της Νέας Δημοκρατίας

Αυτός ο Νίκος Γκόντας είναι… έργο Νέας Δημοκρατίας…

Αυτή η εκλογική μάχη για τον πρώην Δήμαρχο Ιωαννιτών, θα είναι η τέταρτη που θα έχω τη δυνατότητα να παρακολουθήσω δημοσιογραφικά.

Στην αφετηρία της, παρακολούθησα το μεσημέρι της Πέμπτης, έναν άνθρωπο που ενώ δοκιμάζεται στην προσωπική του ζωή από μια σοβαρή περιπέτεια, δείχνει να χαίρεται αυτή τη νέα πρόκληση που αποφάσισε να αποτολμήσει, περισσότερο από τουλάχιστον, τις τρεις προηγούμενες εκλογές στις οποίες ήταν υποψήφιος (κρίνω ξαναλέω, με βάση αυτά που έχω δει, από το 2004 και μετά).

Ένας Γκόντας δέκα χρόνια νεότερος, 15 πόντους ψηλότερος… πρόσχαρος και αισιόδοξος, και πολιτικά απίστευτα ωριμότερος – γιατί είναι ωριμότητα να ξεκινάς την προεκλογική σου εκστρατεία, όπως έδειξε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο θέμα του τεχνικού προγράμματος έργων του 2019, λέγοντας καλά λόγια για την απερχόμενη δημοτική αρχή! Στην εποχή της ακραίας πόλωσης στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο πρώην Δήμαρχος δε θέλει να διχάσει, αρνείται να μηδενίσει το… όχι και πολύ μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής του Θωμά Μπέγκα, αποφασίζει να παίξει στο δικό του «γήπεδο», τον κεντρικό του αντίπαλο: σύγκριση του έργου των τριών δημοτικών αρχών, των δύο δικών του από τη μια και της μιας του Μπέγκα, από την άλλη.

Η ΝΔ δεν ήθελε το Νίκο Γκόντα για υποψήφιο Δήμαρχο. Τον απαξίωσε πριν από έξι μήνες ο Λ. Αυγενάκης. Οι ερασιτεχνισμοί του τελευταίου που τα έχει κάνει «μούσκεμα» με όλες τις εκλογές με τις οποίες ασχολήθηκε… αναβάπτισαν τον πρώην Δήμαρχο στα μάτια των Γιαννιωτών εκείνων που ψήφισαν Γκόντα στο παρελθόν.

Η… απαλλαγή του Γκόντα από την κομματική «αγκαλιά», του επιτρέπει παράλληλα, να αρθρώσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο που δεν θα εξέφραζε, αν είχε δίπλα του, αυστηρά κομματικούς. Αν τον περιτριγύριζαν σήμερα, μόνο Νεοδημοκράτες, θα του έλεγαν, είμαι σίγουρος, σε αυτή την πρώτη συνέντευξη, να μιλήσει για… λακκούβες, για κακές ασφαλτοστρώσεις, για… βουλωμένα φρεάτια στο παραλίμνιο… όπως έκανε προ ημερών, στην πρώτη της ανακοίνωση, μια άλλη υποψήφια…

Ευτυχώς όμως, δεν το έκανε και δεν πρόκειται να το κάνει.

Έστω και αν τα ενωτικά… σκιρτήματα του κ. Γκόντα δεν είναι ειλικρινή, μπορούν να δρέψουν καρπούς εκλογικούς το πρώτο εκλογικό βράδυ του Μάη…

(Αυτό τον καιρό, ξανα-αγαπούν το Νίκο Γκόντα, όσοι εχθρεύονται με εμπάθεια την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και όσοι απεχθάνονται τα συμπτώματα της κεντρικής πολιτικής (τις «γραμμές», το νεποτισμό κτλ.). Δεν ανήκω ούτε στους μεν ούτε στους δε, για όσους προτρέξουν να κρίνουν το θετικό μου σχόλιο για τον πρώην Δήμαρχο, απλά αξιολογώ πολιτική συμπεριφορά, όπως έκανα πάντα)

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons