Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τους σχολικούς τροχονόμους

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τους σχολικούς τροχονόμους

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των 52 Σχολικών Τροχονόμων του Δήμου Ιωαννίνων και του Συλλόγου τους για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους, να τους καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση τους για την χρονική περίοδο της καραντίνας.

Σήμερα αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νίκο Έξαρχο και την Σκλιβανίτη Βασιλική Πρόεδρο του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων Βορειοδυτικής Ελλάδος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν παράσταση διαμαρτυρίας από τις 52 σχολικές τροχονόμους έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε νομικά κωλύματα που εμποδίζουν την οικονομική επιτροπή να αποφασίσει την εκταμίευση της αποζημίωσης προς τις εργαζόμενες.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την Δημοτική Αρχή η οποία όπως λέει, «κρύβεται πίσω από νόμους και επιτροπές αφήνοντας απλήρωτες 52 εργαζόμενες».

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων από τις 13/04/2020 με επιστολή του προς την Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει να ενταχθεί το αίτημα των Σχολικών Τροχονόμων στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα σε συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του είχε εγκρίνει την ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων.

«Δυο μήνες μετά η Δημοτική Αρχή εμπαίζει τις εργαζόμενες αφήνοντάς τες απλήρωτες όταν γι αυτές το πενιχρό ποσό των 176 ευρώ αποτελεί πολύτιμο εισόδημα για την επιβίωση τους» τονίζει η ανακοίνωση και παράλληλα το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών Β. Τσαμπαλά γιατί όπως λέει η ανακοίνωση, καταφέρθηκε εναντίων των Σχολικών Τροχονόμων για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους, λέγοντας ότι τα ζητήματα αυτά λύνονται με επιστολές και όχι με διαμαρτυρίες. 

Show Buttons
Hide Buttons