Το κόψιμο του νερού και η «κουστωδία των συνδικαλιστών»

Το κόψιμο του νερού και η «κουστωδία των συνδικαλιστών»

Το ζήτημα της διακοπής του νερού σε οικογένεια της πόλης για ανεξόφλητους λογαριασμούς του ποσού των 360 ευρώ, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Όλυ Τσουμάνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΔΕΥΑΙ προχώρησε και σε αφαίρεση του υδρομέτρου και μάλιστα το μεσημέρι της Παρασκευής, σε ώρα και μέρα δηλαδή που ήταν πρακτικά αδύνατο να απευθυνθούν σε κάποιον.

Η κ. Τσουμάνη χαρακτήρισε το περιστατικό απαράδεκτο αλλά και «αποκαλυπτικό για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Δημοτικής Αρχής που γίνεται κυριολεκτικά απάνθρωπη απέναντι στα λαϊκά στρώματα». Απαίτησε να μην γίνει καμία διακοπή νερού σε λαϊκή κατοικία και η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών επιχειρηματιών που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που παραμένουν ανείσπρακτα.

«Μόνη της, ενώ είχε αφαιρεθεί το υδρόμετρο η πολίτης το παρέκαμψε και ήρθαν σήμερα με κουστωδία συνδικαλιστών στη ΔΕΥΑΙ» απάντησε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας. «Η λύση που δόθηκε ήταν απλά να ενταχθεί στις δόσεις που έχει η ΔΕΥΑΙ και έπρεπε να την είχε εφαρμόσει η ίδια. Τόσο απλά» συμπλήρωσε.

 

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του Εργατικού Κέντρου στη ΔΕΥΑΙ και τους χαρακτηρισμούς της Δημοτικής Αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Εκ μέρους των εργαζόμενων αυτής της πόλης, των ανέργων, και των μισοανέργων, όλων εκείνων που χαρατσώνει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με τέλη και φόρους, όλων εκείνων που πληρώνουν το νερό για χρυσάφι , προειδοποιούμε: Μη διανοηθείτε να κόψετε νερό σε άλλη οικογένεια ανέργων/χαμηλόμισθών, σε λαϊκά νοικοκυριά που διάλεξαν να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και δεν διάλεξαν να πληρώσουν τα δικά σας τα χαράτσια στο νερό. Το ΕΚΙ έχει αποδείξει ότι έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει αγώνες στο πλάι της εργατικής τάξης της πόλης . Εργολαβίες αγώνων, κάθε είδους άλλες εργολαβίες, καθώς και αγώνες υπέρ μεγαλοεργολάβων αποδείχθηκε ήδη, ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει να τους κάνει σε αυτή την πόλη».

Όσο για τα σχόλια περί «κουστωδίας συνδικαλιστών», το ΕΚΙ τονίζει πως «η δημοτική αρχή απέδειξε ότι βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ που πιάνοντας το νήμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί την κατασυκοφάντηση των αγώνων για να προσπαθήσει να περιορίσει τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Show Buttons
Hide Buttons