Το μεγάλο άγχος του Αλ. Καχριμάνη: Θέλει καθαρή νίκη, για να αποφύγει «παζάρια και ασκήσεις ισορροπίας»

Το μεγάλο άγχος του Αλ. Καχριμάνη: Θέλει καθαρή νίκη, για να αποφύγει «παζάρια και ασκήσεις ισορροπίας»

Η Κέλλυ Καραμάνη (νυν Περιφερειακή σύμβουλος-οικονομολόγος) και ο Κωνσταντίνος Μελάς (υπάλληλος της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ») είναι οι δύο υποψήφιοι με τους οποίους ολοκληρώνεται το ψηφοδέλτιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Και οι δύο είναι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» γίνεται έτσι, η πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη στην Ήπειρο που έχει ολοκληρώσει και έχει ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων της.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την ολοκλήρωση του συνδυασμού της παράταξης δήλωσε  τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των υποψηφίων της παράταξης για την προσωπική επιλογή τους να συστρατευθούν μαζί μας για τις εκλογές του Μαΐου και να συνεισφέρουν στο έργο της παράταξής μας της νέας τετραετίας. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν να ικανοποιηθεί λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Να γνωρίζουν όμως πως θα έχουν πάντα το δικό τους λόγο στο έργο και τις δράσεις της παράταξης».

 

To άγχος…

Ο Αλ. Καχριμάνης εκτιμά πως μπαίνοντας στην τελική φάση της προεκλογικής προετοιμασίας – «με σύμμαχο το έργο και την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να προχωρήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη η Ήπειρος» – τα μηνύματα που λαμβάνει τον κάνουν αισιόδοξο για «καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή».

Ο κ. Καχριμάνης καταλήγει εκφράζοντας την πίστη πως δεν θα χρειαστεί να συνδιοικήσει με άλλες παρατάξεις, αποκαλύπτοντας και το μεγάλο άγχος του, αυτόν τον καιρό…  Ώστε όπως λέει, «χωρίς ασκήσεις ισορροπίας και παζάρια να μπορούμε να λαμβάνουμε και δύσκολες αποφάσεις για μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας»…

Το άγχος του κ. Καχριμάνη να μη χρειαστεί να συνδιοικήσει με άλλες δυνάμεις είναι εμφανές. Η ιδιοσυγκρασία του κ. Καχριμάνη και ο τρόπος που διοίκησε εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, το Δήμο Μετσόβου, τη Νομαρχία Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου, δεν του επιτρέπει πολλές… δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων…

Αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν προφανώς, ορισμένοι αυτοδιοικητικοί είναι πως οι προγραμματικές συγκλίσεις των δυνάμεων που θέλουν το καλό του τόπου – ουσιώδης απαίτηση της απλής αναλογικής – δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη «παζάρια και ασκήσεις ισορροπίας».

Σωστές αποφάσεις μπορεί να λαμβάνονται και με δημοκρατική διαβούλευση. Η απόφαση του ενός ανδρός δεν είναι πάντα – ή μάλλον δεν είναι συνήθως – και η μόνη αλήθεια, εκτός αν μιλάμε για τον Πάπα!

Show Buttons
Hide Buttons