Το… ολιστικό αντιμνημόνιο επανακάμπτει προεκλογικώς…

Το… ολιστικό αντιμνημόνιο επανακάμπτει προεκλογικώς…

«Αύξηση του κατώτατου μισθού», «επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και… ου γαρ είδε τι άλλα κοινότοπα αντιμνημονιακά συνθήματα θα σκαρφιστεί η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο πλησιάζουμε προς τις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Πρόκειται για δύο από τις προεκλογικές υποσχέσεις που περιλαμβάνονται στο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» που διαπραγματεύεται αυτό τον καιρό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς, για τη μετά μνημόνιο εποχή. Ο Υπουργός Οικονομικών που γνωρίζει πολύ καλά γιατί έχει επανειλημμένως υπογράψει στις αλλεπάλληλες αξιολογήσεις ότι δεν γίνονται δεκτά μέτρα που ανατρέπουν ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές. Κι όμως, ο Ευκλείδης, στο πόνημα των 70 σελίδων που θυμίζει φαντάζομαι, τη δημιουργική ασάφεια του Γιάνη, τολμά να διατυπώσει εύηχες προεκλογικές εξαγγελίες, αδύνατες να εκπληρωθούν.

Τις εξαγγελίες αυτές επικαλέστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RealFm.

Σε ερώτημα για το… «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κ. Μαντάς εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Βιάστηκε νομίζω ο κ. Μητσοτάκης να δηλώσει πως αυτό δεν τον δεσμεύει και πως θα περιέχει ιδεοληψίες. Μήπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που περιέχονται στο σχέδιο της κυβέρνησης, είναι ιδεοληψίες για τον κ. Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε.

Το πρόγραμμα κατά τον βουλευτή Ιωαννίνων «θα περιέχει ένα σχέδιο για τα δημοσιονομικά, θα περιλαμβάνει έναν απολογισμό, μια στρατηγική για το που θέλουμε να πάμε και βασικές πολιτικές προτεραιότητες, όπως η μείωση της ανεργίας και ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου. Είναι ένα κρίσιμο εργαλείο στρατηγικής, και ενσωματώνει και πολλά συμπεράσματα από τα αναπτυξιακά συνέδρια από τις περιφέρειες της χώρας».

Ένα χρόνο συνέδρια δηλαδή, για να προτείνει η κυβέρνηση πράγματα που θα απορριφθούν αβλεπεί από τους δανειστές, χρήσιμα όμως, για να αντιπαρατίθενται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα προεκλογικά παράθυρα, διατυμπανίζοντας τους πολιτικούς πόθους τους…

Show Buttons
Hide Buttons