Το Πέραμα δεν θέλει το ξενοδοχείο καραντίνας

Το Πέραμα δεν θέλει το ξενοδοχείο καραντίνας

Δύο δομές μεταναστών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μια υπηρεσία ασύλου και πλήθος ανθρώπων που είναι αιτούντες άσυλο από όλη την Ήπειρο. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στο Πέραμα Ιωαννίνων, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές των Ιωαννίνων που δέχεται για το Σπήλαιό της περισσότερους από 110.000 τουρίστες το χρόνο.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, μετά τη σχετική προκήρυξη και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του Περάματος, προχωρά η δημιουργία του λεγόμενου ξενοδοχείου αναφοράς ή ξενοδοχείου καραντίνας για τους ασθενείς τουρίστες που ενδέχεται να εμφανίσουν τη νόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νομό Ιωαννίνων. Είναι η εναλλακτική που προσφέρει το κράτος προκειμένου να μην υποχρεωθούν τα ξενοδοχεία του Νομού να δημιουργήσει το καθένα τους, ένα δωμάτιο καραντίνας.

Η απόφαση όμως για το ξενοδοχείο στο Πέραμα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων που θεωρούν πως αυτό το ξενοδοχείο πρέπει να είναι σε απομακρυσμένο σημείο και όχι στο κέντρο του οικισμού. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι κάτοικοι του Περάματος, προχθές είδαν το Δήμαρχο αλλά δεν είναι αρμοδιότητά του για να τους βοηθήσει και τώρα ζητούν τη στήριξη των βουλευτών του Νομού προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.   

Ο Βαγγέλης Καραγιάννης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Περάματος ζήτησε να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη χωροθέτηση επειδή μπορεί να πλήξει καίρια το τουριστικό προϊόν του Περάματος.

Στο πλευρό των αντιδρώντων στάθηκε και ο Λευτέρης Ζαρκάδας, πρόεδρος του τουριστικών και αγροτουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου, που τόνισε σε δηλώσεις του πως εύλογα οι Περαμιώτες αντιδρούν γιατί το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός τουριστικής ζώνης και μπορεί να αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας για τον τουρισμό του Περάματος. Ζήτησε από το Υπουργείο Τουρισμού να επανεξετάσει το θέμα, αν και αναγνώρισε πως είναι δικαίωμα του κάθε ξενοδόχου να ορίζει πως θα εκμεταλλευτεί τη μονάδα του. 

 

Show Buttons
Hide Buttons