Το πρώτο κλείσιμο σχολείων στην Ήπειρο – Η εποχική γρίπη και ο corona ιός…

Το πρώτο κλείσιμο σχολείων στην Ήπειρο – Η εποχική γρίπη και ο corona ιός…

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικά του λεγόμενου Κορόνα Ιού που έρχεται από την Κίνα και ο οποίος αναστατώνει την υφήλιο τις τελευταίες μέρες.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο τη βορειοδυτικής Ελλάδας, τις τελευταίες ημέρες έγινε μια προετοιμασία των δομών ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχτούν ένα πιθανό ασθενή από το συγκεκριμένο φονικό ιό και σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, προετοιμάστηκε ο χώρος που είχε λειτουργήσει και σε προηγούμενες επιδημίες όπως ο SARS και το προσωπικό ρωτά τους ασθενείς με λοιμώξεις αναπνευστικού αν ταξίδεψαν πρόσφατα και που, καθώς τα κρούσματα προέρχονται όλα από συγκεκριμένη περιοχή της Κίνας. «Προστατευμένοι δεν είμαστε αλλά εμείς δε θεωρούμαστε ότι είμαστε εξαιρετικά επικίνδυνη χώρα για να έχουμε ένα κρούσμα» σημείωσε η κ. Τσιάρα. 

Το Ινστιτούτο Παστέρ στη χώρα μας είναι σε θέση σήμερα να ταυτοποιήσει αν ένας ασθενής έχει νοσήσει από το συγκεκριμένο ιό και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε σε βασικές συστάσεις προφύλαξης από τη νόσο. 

 

Σε φυσιολογικά επίπεδα η γρίπη

Όσον αφορά τώρα, την εποχιακή γρίπη τύπου Α και τύπου Β, τα κρούσματα για την εποχή και δεδομένων των καιρικών συνθηκών, κρίνονται φυσιολογικά. Στην Ήπειρο σήμερα με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά εννιά σχολεία από αύριο 29 ως τις 31 Ιανουαρίου. Πρόκειται συγκεκριμένα για το 9 Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, τα Νηπιαγωγεία Καναλίου, Ν.Σινώπης, Ν.Σαμψούντας, Λούρου, Ν. Ωρωπού, και τα Δημοτικά Σχολεία Ν. Σινώπης, Ν.Ωρωπού και Λούρου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στην περιοχή μας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είχαν καταγραφεί ως τη Δευτέρα, από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου έξι περιστατικά επιβεβαιωμένης γρίπης, έχουν νοσηλευτεί, ένα εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δεν είμαστε ωστόσο, στην κορύφωση της γρίπης, σύμφωνα με την κ. Τσιάρα.

Show Buttons
Hide Buttons