Το listening δεν ακούστηκε στο 2ο Λύκειο, για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα Ιταλικά

Το listening δεν ακούστηκε στο 2ο Λύκειο, για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα Ιταλικά

Ένα σοβαρό πρόβλημα στις ηχητικές εγκαταστάσεις του 2ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο το περασμένο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου, λειτούργησε ως το ένα εκ των δύο εξεταστικών κέντρων των Ιωαννίνων για τις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, απειλεί να αφήσει… μετεξεταστέους στο μάθημα των Ιταλικών, τους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν για το Επίπεδο Β (Β1-Β2) και Γ (Γ1-Γ2) της συγκεκριμένης γλώσσας.

Σύμφωνα με καταγγελία εξεταζομένων στο pbnews.gr, στο σκέλος της ακουστικής εξέτασης (listening), υπήρξε πρόβλημα με τα ηχεία της εγκατάστασης από την οποία οι εξεταζόμενοι περίμεναν να ακούσουν αποσπάσματα για να απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις, γεγονός που επισημάνθηκε αμέσως στον παρόντα επιτηρητή.

Στη διάρκεια του προγραμματισμένου διαλείμματος, το θέμα μεταφέρθηκε από τον επιτηρητή στην εποπτεύουσα τις εξετάσεις αρχή, που σε τοπικό επίπεδο είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά με την επιστροφή του στην αίθουσα ο επιτηρητής ανακοίνωσε πως οι εξετάσεις θα συνεχιστούν κανονικά, όπερ και εγένετο. Με κακό ήχο είναι βέβαιο πως οι εξετάσεις εξελίχθηκαν σε… Τζόκερ για τους υποψηφίους και το πιθανότερο πλέον είναι για τους υποψηφίους που θα κοπούν, να αναγκαστούν να καταβάλλουν ξανά το παράβολο των 80 και 100 ευρώ αντίστοιχα που προβλέπεται για τα Επίπεδα Β και Γ.

Υπολογίζεται πως στα δύο Επίπεδα, διαγωνίστηκαν περί τα 70 άτομα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο – το δεύτερο εξεταστικό κέντρο στα Γιάννενα, λειτούργησε στο 5ο ΓΕΛ, χωρίς προβλήματα.

 

Τι λέει η υπηρεσία

Η αναφορά του προέδρου του Εξεταστικού Κέντρου του 2ου ΓΕΛ προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κ. Καμπουράκη, δεν περιγράφει καθόλου το περιστατικό και σε μια εξέταση που γίνεται την ίδια ώρα και ημέρα σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι δύσκολο να ληφθεί μέριμνα για να αντιμετωπιστούν εκ των υστέρων λάθη που όφειλαν να είχαν προληφθεί. Σε αντίθεση μάλιστα με το 5ο ΓΕΛ όπου ο επικεφαλής του εξεταστικού κέντρου στην αναφορά του κάνει μνεία σε παράπονα τριών υποψηφίων για παρόμοια προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, εφόσον δεν κατατέθηκαν γραπτές ενστάσεις δύσκολα να υποστηριχθούν απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας τα δικαιολογημένα παράπονα των υποψηφίων.  

Η εγκύκλιος ωστόσο του Υπουργείου Παιδείας της 29/4/2021 προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΔΑ:ΨΔΡ046ΜΤΛΗ-ΞΣΙ), αναφέρει σε ένα σημείο της: «παρακαλούμε να ελεγχθούν για την άριστη λειτουργίας τους τόσο οι σταθερές όσο και οι φορητές ηχητικές εγκαταστάσεις και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες». Ακόμα και αν αυτό έγινε πάντως, και το πρόβλημα προέκυψε για λόγους συγκυριακούς, αυτό δε βαρύνει τους εξεταζόμενους που υποβάλλονται σήμερα σε ταλαιπωρία και σε επιπρόσθετο πιθανά κόστος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μάλιστα, αρκετοί από αυτούς σκέφτονται να κινηθούν νομικά, πέρα από τις ενστάσεις που έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν.

Show Buttons
Hide Buttons