Τράπεζα Ηπείρου: «Ανοίγει»… όταν οι άλλοι κλείνουν…

Τράπεζα Ηπείρου: «Ανοίγει»… όταν οι άλλοι κλείνουν…

Σταθερή πολιτική κατάσταση στη χώρα επιθυμούν και για τους επόμενους μήνες, πριν και μετά τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν κάποια στιγμή το αργότερο ως τον Οκτώβριο του 2019, οι ιθύνοντες της Τράπεζας Ηπείρου, για να δουν να πιάνει τόπο η προσπάθεια των τελευταίων ετών που έφερε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε τροχιά ανάτασης και σταδιακής ανάπτυξης.

Οι δείκτες της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, σε αυτό το πρώτο διάστημα του 2019, είναι άκρως ενθαρρυντικοί για την παραπέρα πορεία του ιδρύματος και η ανασφάλεια του παρελθόντος για το σήμερα και το αύριο της Τράπεζας, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, τα «κόκκινα δάνεια» κρατούν και σήμερα εγκλωβισμένο και με χαρακτηριστικά «ζόμπι» το τραπεζικό σύστημα, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τέσσερα χρόνια, δεν είχε την τόλμη να πάρει οριστικές αποφάσεις για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων από τις ελληνικές τράπεζες και τώρα, διανύουμε μια ακόμα παράταση στην ισχύ του περίφημου νόμου Κατσέλη, αιτία για πολλούς, του κακού της πλημμυρίδας των «κόκκινων δανείων».

Η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση από τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες στο συγκεκριμένο τομέα, και μάλιστα, υπό μία έννοια, την ευνοεί το… «πογκρόμ» στα δίκτυα των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών που δεν έχει τελειωμό. Κανείς δε μπορεί να ικανοποιείται όταν χιλιάδες τραπεζικά στελέχη και εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, ωστόσο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού οι Συνεταιριστικές Τράπεζες βρίσκουν χώρο να αναπτυχθούν εκεί που αφήνουν κενά, οι συστημικές τράπεζες.

Εδώ ακριβώς έρχεται μια σχεδιαζόμενη και άμεσα υλοποιήσιμη κίνηση της Τράπεζας Ηπείρου για το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος. Η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού θα έλθει την ώρα που όλες οι τράπεζες απολύουν… και η Τράπεζα Ηπείρου θα χρησιμοποιήσει την άδεια που έχει από όταν έκλεισε το κατάστημα της Πυρσινέλλα, πριν από κάποια χρόνια για να ανοίξει ένα κατάστημα σε περιοχή της περιφέρειας, πιθανότατα κοντά στην Άρτα, την Πρέβεζα ή στη Φιλιππιάδα.

Η συνεταιριστική πίστη κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια στην Ήπειρο, με δεδομένο το σταθερό πυλώνα στο τοπικό τραπεζικό σύστημα που αποτελεί η ισχυροποιημένη κεφαλαιακά Τράπεζα Ηπείρου.

Την ίδια ώρα, το όνειρο του ανοίγματος καταστήματος της Τράπεζας στην Αθήνα έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλες οι τυπικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει αυτό, πληρούνται στο 100% και απομένει η έγκριση των εποπτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είναι πολύ διστακτική στο άνοιγμα νέων καταστημάτων, όπως και νέων Τραπεζών, γενικώς… αφού είναι σε εξέλιξη αντίστροφα, η επιχείρηση «κλείσιμο»…

Show Buttons
Hide Buttons