Τρία ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου (upd)

Τρία ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου (upd)

Το διαφαινόμενο τις τελευταίες μέρες, σχήμα των δύο ξεχωριστών ψηφοδελτίων από τις παρατάξεις της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς για το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, επιβεβαιώθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση των αιρετών που πρόσκειται στην Κεντροαριστερά ή – κομματικά μιλώντας – στο ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο χώροι που έχουν εκλεγμένους αντιπροσώπους στους Δήμους της Ηπείρου συμφώνησαν να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο και έτσι στο σχήμα αυτό δε θα μπορούσε να χωρέσει περαιτέρω συνεργασία με την Κεντροδεξιά…

Στα δύο ψηφοδέλτια που θα εκλέξουν το σύνολο των 21 μελών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου, απέναντι θα κατέβει και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που δεν έχει τη δύναμη στα όρια του μέτρου για να μπορέσει να εκλέξει αντιπρόσωπο στο 21μελές ΔΣ.

Το πολιτικά… παράδοξο πάντως, είναι η συμμετοχή της παράταξης της δημοτικής αρχής στο σχήμα της Κεντροδεξιάς, όχι τόσο δια των Αρ. Παππά και Ν. Τύρου Ούζα, όσο του τέως Δημάρχου Παμβώτιδος, Β. Πήχα που είχε εκλεγεί το 2006, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και οι κομματικές γραμμές στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, έχουν… θολώσει… επικίνδυνα… 

 

Η συνάντηση

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ των αντιπροσώπων των Δήμων της Ηπείρου που αναφέρονται στο ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνήθηκε το ψηφοδέλτιο του εν λόγω συνδυασμού.

Με την πρόβλεψη ότι θα εκλεγούν 7 – ή στην καλύτερη 8 – μέλη στο νέο ΔΣ, εκ των οποίων οι τρεις θα είναι εν ενεργεία Δήμαρχοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Σεντελές από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Θα είναι αντίθετα υποψήφιοι και σίγουρα εκλέξιμοι οι Δήμαρχοι Πωγωνίου Κ. Καψάλης, Σουλίου Γ. Καραγιάννης και Πάργας Ν. Ζαχαριάς.

Από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, υποψήφιοι για το ΔΣ θα είναι οι Δ. Νάστος, Β. Τσίλη, Γ. Παπαλέξης, Γ. Γόγολος. Τζ. Ταπραντζή Κοίλια και Β. Γαρδίκος και εξ αυτών εκλέγονται σίγουρα οι τέσσερις.

Για το ΔΣ της ΚΕΔΕ υποψήφιοι θα είναι οι Θ. Μπέγκας, Λ. Νάτσης και Π. Νταής

 

Εκτός ο Γκόντας

Υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΠΕΔ δεν θα θέσει ο Ν. Γκόντας. Στην περίπτωση αυτή, για την προεδρεία της ΠΕΔ Ηπείρου θα «χτυπηθούν» ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. Ανάλογα με τους σταυρούς που θα κερδίσει ο καθένας στην εκλογή της Κυριακής (18:00 στο Grand Serai), θα κριθεί και η θέση του στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Από την παράταξη της Κεντροδεξιάς, οι Δήμαρχοι που είναι υποψήφιοι για το ΔΣ της ΠΕΔ είναι οι Ν. Γεωργάκος, Ν. Εξάρχου, Ν. Καλαντζής, Γ. Λώλος, Χρ. Ντακαλέτσης, Σπ. Παππάς, Μ. Πλιάκος, Γ. Σουκουβέλος, Κ. Τζαφέας, Χρ. Τσιρογιάννης και Χρ. Χασιάκος. Προφανώς και δεν θα εκλεγούν όλοι στο ΔΣ.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι Β. Βλέτσας, Γ. Δαρδαμάνης, Φ. Ευαγγέλου, Α. Νάστας, Αρ. Παππάς και Β. Πήχας.

Υποψήφιοι εκπρόσωποι για την ΚΕΔΕ με την ίδια παράταξη είναι: Δ. Γιολδάσης, Ν. Κάτσιος, Β. Κοσμάς, Ν. Παγγές, Αν. Παπασπύρου, Ν. Τύρου- Ούζα.

Show Buttons
Hide Buttons