Τρίτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων και Τετάρτη το Περιφερειακό

Τρίτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων και Τετάρτη το Περιφερειακό

Τρίτη στις 20:00 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το σχέδιο νόμου με τίτλο «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»]»

Την Τετάρτη θα είναι η σειρά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και την Τετάρτη επίσης, στις 15:00 σε ανοικτή συνεδρίαση, θα είναι η σειρά του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, να συζητήσει το σχέδιο νόμου για την αλλαγή του «Καλλικράτη», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα). Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάζει και με άλλα δύο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Παρά τη δίμηνη παράταση, με ερωτηματικά, που έδωσε στη δημόσια διαβούλευση του «Κλεισθένη» ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, με τη συνέντευξή του στην «Αυγή», είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 11 Μαΐου το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ, οπότε πρέπει να ληφθούν πρώτα οι σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τόπους, για να μεταφερθούν οι αποφάσεις σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. 

Show Buttons
Hide Buttons