Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη της ειδικής αγωγής

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη της ειδικής αγωγής

Τροπολογία κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη, από κοινού με το Νίκο Φίλη και τον Κώστα Μάρκου, για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με το παράβολο του ΑΣΕΠ, σε βάρος των υποψηφίων για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και έχει ως θέμα: «Προσκόμιση του παράβολου για τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 & 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ«.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η προτεινόμενη τροπολογία είναι δικαιολογημένη και αναγκαία ώστε να διορθωθούν οι αστοχίες και οι ασάφειες που οδήγησαν μεγάλο αριθμό υποψηφίων σε αποκλεισμό από τη διαδικασία των διορισμών. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της επεξεργασίας των αιτήσεων προέκυψε σημαντικός αριθμός υποψηφίων που αποκλείστηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων κατά την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 €, που έπρεπε να συνυποβληθούν με την αίτηση κάθε υποψηφίου. 

Η αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης επισημάνθηκε και από το ΑΣΕΠ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας.

Show Buttons
Hide Buttons