Τσίπρας: Έταξε νέο κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων μέσα στην πόλη

Τσίπρας: Έταξε νέο κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων μέσα στην πόλη

Νέο κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων έταξε στα Γιάννενα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, μιλώντας από το κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, ανακοίνωσε πως πέρα από τα έργα αναβάθμισης που έγιναν στις αθλητικές υποδομές σε «Ζωσιμάδες» και Λιμνοπούλα, ένα νέο κλειστό γυμναστήριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο του Δήμου Ιωαννιτών, μέσα στην πόλη, ένα νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων… 

Η ανακοίνωση αυτή προετοιμάζονταν από τις προηγούμενες μέρες και είχαν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με το γενικό γραμματέα αθλητισμού Ι. Συναδινό που βρέθηκε στα Γιάννενα την Τετάρτη, ωστόσο αφήνονταν να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό και προφανώς τώρα καλείται ο Δήμος Ιωαννιτών να εξειδικεύσει την ανακοίνωση, μιας και το έργο θα γίνει όπως είπε ο Πρωθυπουργός, σε οικόπεδο του Δήμου…

Ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων σοβαρές ανακρίβειες για λιμνάζοντα έργα της περιοχής, όπως το ότι «κυρώθηκε» το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας… εκτός αν το ΠΔ κυρώθηκε και δεν ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με αυτό «επιλύουμε προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και προσδιορίζονται χρήσεις γης με την προστασία του οικοσυστήματος» εξήγησε. 

Παράλληλα, μίλησε αόριστα για το δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά λέγοντας πως ολοκληρώθηκαν οι μελέτες. Δεν είπε αν θα ξεκινήσει ποτέ το έργο…

 

Τα έργα του ΕΣΠΑ

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε εκ νέου τη διανομή φυσικού αερίου στην Ήπειρο. Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2020 από τη ΔΕΠΑ και αναμένεται το έργο να ολοκληρωθεί το 2023, με κόστος 17 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 50% θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας οικειοποιήθηκε για λογαριασμό του κράτους και της κυβέρνησής του, όλα τα έργα ΕΣΠΑ που έγιναν την τελευταία τετραετία στο Δήμο Ιωαννιτών και την Ήπειρο.

Στα Γιάννενα τόνισε πως εγκρίθηκαν έργα ύψους 137 εκατ. ευρώ, ήτοι 3,5 φορές περισσότερα από τα έργα της τετραετίας 2010-2014, σε όλη την Ήπειρο δε από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν έργα ύψους 463 εκατ. ευρώ, επίσης 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014. «Αυτή ήταν στρατηγική μας επιλογή, η δίκαιη ανάπτυξη να μην αφορά την αναδιανομή βαρών και του πλούτου αλλά να έχει αναφορά στο γεωμετρικό καταμερισμό» σημείωσε μιλώντας για μια από τις πιο φτωχές και ξεχασμένες περιφέρειες της χώρας. 

Για τη Λίμνη – την πιο ξακουστή όπως είπε, αν και για λίγο της έκλεψαν τη δόξα οι Πρέσπες… – εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ, η μεγαλύτερη αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού της χώρας, όπως σημείωσε.

Αναφέρθηκε ακόμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων επαναλαμβάνοντας όσα είπε και χθες, επισκεπτόμενος το έργο, ολοκληρώνονται μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στον άξονα της Ιόνιας Οδού, μέσα στο καλοκαίρι προκηρύσσονται μελέτες για τα οδικά έργα Καταρράκτης – Βουλγαρέλι και Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, επίσης υλοποιούνται έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 

Τέλος, έκανε αναφορά στο Γεφύρι της: «αυτό το γεφύρι δεν υπάρχει πια, αλλά εμείς θα το ξαναστήσουμε στη θέση του. Το Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και πιστεύω ότι μέχρι τέλος του έτους θα είναι στη θέση του ίδιο και απαράλλακτο» τόνισε. 

Show Buttons
Hide Buttons